Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Megint kétirányú lesz a Rákóczi utca

Folytatás az 1. oldalról.

– Ezenkívül a Rákóczi utca egyirányúsítása nagy kerülőre is kényszerítette a közlekedőket, akik a jelenleg is túlzsúfolt Csengery utcát voltak kénytelenek igénybe venni – folytatta Németh Béla, a városháza városüzemeltetési irodájának munkatársa. – Sok észrevétel érkezett a zöldhullámra is, ennek kijavítása is megtörténik a jövő héten.
„ Legtöbb kritika az Árpád utcai jelzőlámpát illette, emiatt nem tud folyamatosan haladni a Várkerület forgalma a Pannónia szállodától

a Mária-szobor irányába.”
– A változások között említeném még a felfestések módosítását is – folytatta a közlekedési szakember. – A kanyarodó gépjárművek közlekedésének segítése érdekében a megállás helyét jelző stopvonalak hátrébb kerülnek a Várkerület és a Lackner Kristóf utca kereszteződésében. A Mátyás király utcánál a terelővonalak átfestésével egyértelműbb lesz a Széchenyi téri csomópont. Utóbbinál annyiban egyszerűsödik a helyzet, hogy az utcából a Várkerület felé egyenesen halad majd a sáv, és annak kell kisorolni belőle, aki le akar kanyarodni róla. A Kossuth Lajos utca felől a Táncsics utcába a Selmeci utcai kereszteződésnél található stoptábla helyett elsőbbségadás kötelező tábla kerül. Ugyanitt a Somfalvi út felől érkezők stoptáblája természetesen továbbra is érvényben marad, csak néhány méterrel előbbre kerül, hogy belátható legyen a Selmeci utcából érkező forgalom, valamint felfestés is figyelmeztet a kanyarodó járművek elsőbbségére.
A jelzőtáblák és lámpák láthatóságával kapcsolatban is több észrevétel érkezett, ezeket a hiányosságokat folyamatosan felszámolják és további útbaigazító táblákat helyeznek ki – tette hozzá Németh Béla.
Megtudtuk, a városházán továbbra is várják az észrevételeket az új közlekedési renddel kapcsolatban. Már eddig is számtalan bejelentés érkezett a lakosság részéről, részben ezek is hozzájárultak a mostani változtatásokhoz. A rendőrség tapasztalatai is jók, a soproni autósok óvatosak és hamar átálltak az új rendszerre.
A város vezetése kéri a lakosok és a közlekedők türelmét, az átállásban segítő rendőrség és polgárőrség támogatását pedig köszönni. A közlekedők további észrevételeit személyesen, vagy a városháza 80/204–322 zöldszámán várják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkoztatás

Csaknem 6 ezer vállalkozás, civil szervezet 7723 álláskeresőt vett fel az első félévben az egyéves… Tovább olvasom