Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Megindult a méltatlansági eljárás a tűzoltóknál

Megindította a méltatlansági eljárást a fővárosi tűzoltóparancsnok azok ellen a tűzoltók ellen, akik szexuálisan zaklatták egy társukat, s ezért szolgálati viszonyukat felfüggesztették. Bende Péter kedden átadta a rendőrségnek a bűncselekménnyel összefüggésben rendelkezésére álló információkat.
Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság (FTP) kommunikációs főosztályának vezetője az MTI-nek elmondta: a fővárosi tűzoltóparancsnok kényszerítés gyanúja miatt még hétfőn délelőtt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK), és a nyomozás megindítása érdekében a rendelkezésére álló adatokat, információkat, írásos jelentéseket kedden átadta a hatóságoknak.

Az ezredes tájékoztatása szerint a szexuális bűncselekményben érintett tűzoltók ellen már megindult a méltatlansági eljárás, amelynek eredményeként megszüntethetik a bűnügybe keveredett tűzoltók szolgálati viszonyát.

Dobson Tibor azt mondta: valószínűnek tartja, hogy a méltatlansági eljárás mellett a közeljövőben fegyelmi eljárások is indulhatnak, és ha újabb bűncselekmények gyanúja merül fel, szintén büntetőfeljelentést tesznek.

Bende Péter a bűncselekmény gyanújával összefüggésben hétfő reggel indoklás nélkül, azonnali hatállyal visszavonta egy főosztályvezető vezetői kinevezését. Az erre vonatkozó parancsot az FTP vezetője parancsnokhelyettesei jelenlétében ismertette a főosztályvezetővel.

A vezérőrnagy az MTI-nek akkor úgy fogalmazott: elképzelhetőnek tartja, hogy a későbbiekben akár fegyelmi vizsgálat is indulhat a felmentett főosztályvezető, illetve más, vezető beosztású tűzoltók ellen, mert ha tudomásuk volt az esetről és nem jelentették, akkor felmerülhet a bűnpártolás is.

Az FTP vezetője azt mondta: múlt szerdán jutott tudomására, hogy két héttel korábban, egy "pálinkakóstoló túrát" követően, hazafelé az autóbuszban az egyik tűzoltó szexuálisan molesztálta és megalázta társát, s ketten segítettek neki ebben. Bende Péter azonnali belső vizsgálatot rendelt el.

Egy neve elhallgatását kérő tűzoltó, aki szemtanúja volt az autóbuszon történteknek, az MTI-nek hétfőn azt mondta: nem az akkori volt az első ilyen eset a fővárosi tűzoltóság állományán belül. Állítása szerint a legutóbbi esetet is jelentették feletteseiknek, de ők az ügyet megpróbálták elhallgatni.

Olvasóink írták

 • 5. fortuna54 2010. március 03. 21:09
  „Himnemü,hát az meg mi a csuda,kérdezi erdéj istene?”
 • 4. Sophia 2010. március 03. 14:59
  „CsabaKiraly 2010.03.03. 04:35
  Itt szó sincsen csajról!Az áldozat is hímnemű!”
 • 3. CsabaKiraly 2010. március 03. 04:35
  „Kerdem en miert akarnak csajok tuzoltok lenni?
  Meg mint az usa-ban tengeralatt=jaron szolgalni? Szolgalni a legeneyseget? :))
  EZek meg kepesek kioltani mast is egy ferfiben, nemcsak ego hazakat.
  Ha nem az a srac futyul a csaj utan akire var, akkor az "szexualis zaklatas". :))”
 • 2. Baradlay 2010. március 02. 23:20
  „Foglalkoznanak a tuzzel!!!!!”
 • 1. MTT 2010. március 02. 20:10
  „Egy-két barom mindenütt akad, miattuk nem szabad általánosítani. A "normális"többség nem érdemli meg.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött a helyszíni bizonyítás Galgagyörkön

Befejeződött a romák elleni támadássorozat ügyében tartott, több mint négyórás helyszíni bizonyítási eljárás Galgagyörkön. Tovább olvasom