Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Meghosszabbított megbízás az önkormányzati biztosnak

Két helyi iskola igazgatói mandátumának meghosszabbításáról döntött a csornai képviselő-testület. Határozat született arról is, hogy meghosszabbítják a Perfekt Zrt. önkormányzati biztosi megbízását.
Legutóbbi soros ülésén Csorna képviselő-testülete elsőként az önkormányzati nevelési-oktatási intézmények engedélyezett csoport- és osztálylétszámát határozta meg. Azután pedig elfogadta a Rekultív Kft. beszámolóját a szolgáltató közszolgáltatási tevékenységével összefüggő költségelszámolásról. Elfogadták a Florasca Kft. beszámolóját is, egyben módosították a települési folyékony hulladékkal összefüggő tevékenységről szóló önkormányzati rendeletet. Ennek nyomán júniustól a folyékony hulladék elszállításáért köbméterenként bruttó 1345 forintot kell fizetni a korábbi 1050 forinttal szemben.
Elfogadta a testület a csornai többcélú kistérségi társulás munkájáról előterjesztett beszámolót és hozzájárult, hogy Jobaháza önkormányzata csatlakozzon a társuláshoz. Döntés született arról is, hogy helyiséget biztosítanak a többcélú kistérségi társulás szociális központjának támogató szolgálata számára a Szent István tér 7. szám alatt. Papp József polgármester a témához fűzött szóbeli kiegészítésben emlékeztetett rá, hogy két éve tizennyolc taggal alakult meg a társulás, ma pedig huszonöten vannak, amit sikernek nevezett.
A továbbiakban a Kossuth Lajos Szakiskola igazgatói tevékenységének ellátásával augusztus elsejétől 2011. július 31-ig a jelenlegi vezetőt, Kertész Károlyt, a Csukás Zoltán Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatói teendőinek ellátásával – szintén ötéves időtartamra – az ugyancsak hivatalban lévő dr. Kristóf Jánost bízta meg a testület. A továbbiakban meghosszabbították a Perfekt Zrt. önkormányzati biztosi megbízását. Erre azért volt szükség, mivel a Margit Kórház az irányított betegellátási modellből nem azt a mintegy 130 millió forintot kapta meg, amire a tavalyi tevékenysége után számított. Az egészségbiztosító ugyanis a 2005. évi kifizetésnél már az idei szabályokat alkalmazta, így a Kórház bevétele a tervezetthez képest mindössze 35 millió forint. Így a tartozásállományt nem lehetett 100 millió forint alá szorítani. A Perfekt Zrt. havi 400 ezer forint plusz áfa összegért látja el a feladatot.
Lezárult a kis-csornai szervizút és a Páva utca útburkolatának felújítását célzó közbeszerzési eljárás, melynek nyertese a Lang-Szolg Kft. az összesen 35 millió 497 ezer 344 forint összegű ajánlatával. E napirend tárgyalása során Kapui Ferenc képviselő indítványozta, hogy újítsák fel a Liszt Ferenc utca Erzsébet királyné és Kmety utcák közötti szakaszát. Abdai Imre ellenvéleményt fogalmazott meg, szerinte az Erzsébet királyné utcai szervizút és a Kisházasi-dűlő inkább rászorulna a felújításra. Végül a többség Kapui képviselő javaslatával értett egyet, kiegészítve Papp József azon módosító javaslatával, hogy olyan kivitelezővel kell megállapodni, amely elfogadja a jövő évi fizetési határidőt. A Kazinczy utcai vízelvezető árok építésére a Swietelsky Kft. 7 millió 907 ezer 708 forintos ajánlatát fogadták el a képviselők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliusi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom