Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Megfojthatták Bándy Katát: középkorú férfit keres a rendőrség Pécsen

Rendőrök járják a pécsi utcákat azon a környéken, ahol szerdán megtalálták a rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét, a rendőrök a lakóknál a legapróbb részletekre is rákérdeznek.

A rendőrség a 25 esztendős Bándy Kata meggyilkolása ügyében a korábbi hírekkel ellentétben nem egy fiatalabb külföldi hallgatót keres, hanem egy középkorú férfit - írta csütörtökön a Pécs Ma.

A bama.hu úgy tudja, még szerdán önként jelentkezett a rendőrségen a pszichológusnő utolsó barátja, és a nyomozók kizárták, hogy bármi köze lenne a történtekhez.

A  Baranya negyei hírportál szerint pár hete egy ismeretlen megtámadott egy nőt abban a pécsi városrészben, ahol Bándy Kata holttestét szerdán megtalálták. A megtámadott nőnek akkor sikerült sértetlenül elmenekülnie. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a molesztálónak köze volt-e a fiatal lány meggyilkolásához.

A rendőrség hivatalosan semmilyen információt nem adott a nyomozás jelenlegi állásáról és a sajtóban megjelent híreket sem kommentálja.

14:10 - "Mindenki gyanús" - félelemben élnek a pécsiek

Megfojtották és meg is erőszakolhatták Bándy Katát, akinek a holttestére szerda délután találtak rá Pécsett, a Ledina városrészben, a Délibáb utcában egy bokor tövében. A lányt feltehetően nem ott gyilkolták meg, ahol megtalálták, hanem autóval vihették később a helyszínre. A lány egykori otthonánál a fiatal nő barátai a reggeli óráktól kezdve több tucatnyi mécsest gyújtottak. A városrész lakói az eset óta félelemben élnek.  A helybeliek szerint Ledina városrész nem biztonságos környék, egy olyan hely "ahol nem kell éjszaka egyedül mászkálnia az embernek".

{liveinfo}duvkf4{/liveinfo}

10:55 - Rendőrök járják a pécsi utcákat

Rendőrök járják a pécsi utcákat azon a környéken, ahol szerdán megtalálták a rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét, a rendőrök a lakóknál a legapróbb részletekre is rákérdeznek - tudta meg az MTI ott élőktől.
Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez.

Az esettel kapcsolatban rengeteg a találgatás a helyi hírportálokon, a rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel azonban részleteket nem árul el, így azt sem tudni, mi okozta a vasárnap eltűnt 25 éves nő halálát, továbbá, hogy azon a helyen érte-e a halál, ahol megtalálták, vagy később vitték holttestét a helyszínre.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére csütörtökön azt mondta: amint újabb, a lakosságot érintő érdemi információ áll rendelkezésükre, azt tudatják. A rendőrség a portálok információira nem reagál.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este a rendőrség internetes oldalán közölte: egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosát. A díj annak fizethető ki, aki olyan adattal rendelkezik, amelynek segítségével az elkövető azonosítható, valamint megalapozottá válik bűnösségének gyanúja. A nyomravezetőnek vállalnia kell azt is, hogy tanúként részt vesz az eljárásban; a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.

A rendőrség korábban közölte, hogy a vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerda délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

A rendőrség még kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Abban foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, az otthonába azonban nem érkezett meg. A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy hazaérjen.

06:35 - Egymillió forint nyomravezetői díj

Egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán Hatala József országos rendőrfőkapitány annak, aki segít kézre keríteni a pécsi rendőrségi pszichológus, Bándy Kata gyilkosát.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán este a rendőrség internetes oldalán közölte: a díj annak fizethető ki, aki olyan adattal rendelkezik, amelynek segítségével az elkövető azonosítható, valamint megalapozottá válik bűnösségének gyanúja.

Hozzátették: a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.

A rendőrség korábban közölte, hogy a vasárnap hajnal óta eltűntként keresett Bándy Kata holttestére egy férfi bukkant rá szerdán délután Pécsen, a Délibáb utcában, egy bokros területen. Az első adatok szerint a nőt megölték, a körülményeket vizsgálják. Az ügyben emberölés megalapozott gyanúja miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, amelyet külön nyomozócsoport végez.

A rendőrség még kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Ebben foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, otthonába azonban nem érkezett meg.

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.

Korábban írtuk:

Azonosította a rendőrség Bándy Kata, eltűntként keresett fiatal nő holttestét Pécsett, a Délibáb utcához közeli bokros területen szerda délután. Az elsődleges adatok szerint a nőt megölték, a pontos körülményeket igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálja a rendőrség. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán külön nyomozócsoport folytatja a nyomozást emberölés bűntett gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen - írta közleményében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

A pszichológusnő holttestét találták meg Pécsett. Fotó: MTI (galéria)

Este nyolckor feloldották a pécsi Délibáb utcának és a környéknek a blokádját a rendőrök - számolt be az Index.

A hírportál tudósítója beszélt egy környéken élő nővel, akihez a holttestet megtaláló férfi először futott. "Melyik utcában vagyunk?" - kérdezte, mert nem tudta telefonon bemondani a rendőröknek a címet. A holttestet megtaláló férfi egy nővel és két gyerekkel sétált a környéken.

Bándy Kata holttestét egy fás-bokros területen találták meg, körülbelül 20 méterre a legközelebbi kavicsos úttól. A környékbeliek szerint azon a területen kutyasétáltatók járnak néha. Közvilágítás arrafelé már nincs. Több környékbeli is úgy tudja, hogy a holttest meztelen volt. Erről azonban mindenki csak hallott, biztosan senki sem tudja - írta az Index.

A portál úgy tudja, a környéken élőknek egy férfi fényképét mutogatták a rendőrök. De hogy miért, az nem derült ki. A képen állítólag Bándy Kata barátja vagy exbarátja volt. Van aki szerint ez a férfi is eltűnt.

Holttestre bukkantak a rendőrök Pécsett

Holttestet találtak szerda délután Pécsett - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Az MTI bűnügyi forrásból úgy értesült, hogy feltehetően a vasárnap óta eltűntként keresett pszichológusnőt találták meg.

A holttestre egy férfi bukkant rá Ledina városrészben, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

A rendőrök ezekben a percekben a halott azonosítását végzik, közben a bűnügyi helyszínelők lezárták a környéket, és megkezdték a szükséges nyomkutatást - áll a rendőrségi közleményben.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a rendőrség több utcát lezárt, oda nem engedik be a sajtó képviselőit.

A rendőrség kedden, lakossági felhívásában tette közzé Bándy Kata eltűnését. Ebben foglalkozás és munkahely nem szerepelt. Azt írták, hogy a 25 éves nő vasárnap hajnali két órakor egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, otthonába azonban nem érkezett meg.

A holttestre egy férfi bukkant rá Ledina városrészben, a Délibáb utcában, egy bokros területen.
A holttestre egy férfi bukkant rá Ledina városrészben, a Délibáb utcában, egy bokros területen.

A rendőrségen dolgozó pszichológus eltűnéséről több pécsi internetes portál is beszámolt. Az édesapa, Bándy Pál azt mondta: a lánya és barátai szórakozóhelyen ünnepelték egy barátnőjük születésnapját. Az apa szombat este beszélt a lányával telefonon. A portálok abból, hogy Bándy Katát a Király utcában még rögzítették a térfigyelő kamerák, arra következtettek: a nőt mindössze néhány száz méter választotta el attól, hogy a lakásához érjen.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére azt mondta: a rendőrséghez érkeztek és érkeznek lakossági bejelentések elektronikus levélben és telefonon Bándy Kata eltűnésével összefüggésben. Hozzátette, hogy ezeket az információkat megvizsgálják, ellenőrzik.

Korábban írtuk:

Holttestet találtak a rendőrök a pécsi Délibáb utcában - írta a bama.hu szerdán délután. A környéken fehér színű kezeslábas overállba öltözött helyszínelők dolgoznak. Vélhetőleg a szombat éjjel eltűnt 25 éves pécsi pszichológusnő, Bándy Kata holttestét találták meg.

A környék utcáinak a lakosait most kérdezik ki, hogy vasárnap hajnalban hallottak-e sikolyt vagy egyéb gyanús hangot, láttak-e valamit - olvasható a Baranya megyei portálon.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe: "Holttestet talált egy férfi Pécsett, a Délibáb utcában, egy bokros területen szerda délután. A rendőrök ezekben a percekben a halott azonosítási vizsgálatát végzik, közben a bűnügyi helyszínelők lezárták a környéket, és megkezdték a szükséges nyomkutatást."

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. Túrabakancs 2012. július 13. 17:14
  „pancser+pedi+RickCartman!
  Az előzetes moderálást azért találták ki és alkalmazzák különböző virtuális felületeken, hogy az
  esetleges sértő és gyalázó véleményeket kiszűrjék, ill. ne jelentessék meg hasonló tartalmú cikkeknél.
  Egyetlen egy gyalázkodó vagy sértő mondat nem hangzott el a 67-hozzászólás alkalmával, akkor mi
  a bajotok? Ti szoktatok azok lenni, akik az orbáni diktatúráról beszéltek úton útfélen, most meg a
  hozzászólások lehetőségének beszüntetését akarjátok elérni az írásotokkal! Ezt nevezik kettős mércének.
  Nem kicsit, nagyon!”
 • 67. pancser 2012. július 13. 08:47
  „58."RickCartman" Egyetértek a véleményeddel!”
 • 66. pedi 2012. július 12. 23:50
  „58. RickCartman Teljesen igazad van,magam részéről én már írtam hasonló gondolatot egy másik tragikus hír kapcsán.Részvétem a Családnak és a Barátoknak”
 • 65. bojtár 2012. július 12. 22:45
  „Rendőrökre támadtak a siófoki korzón - a hivatalos szervek napok óta hallgatnak


  Rendőrökre támadtak a siófoki Petőfi sétányon - állítja több szemtanú. A Balaton-part legnépszerűbb korzóján történtekről a hivatalos szervek ugyan napok óta hallgatnak, ám több százan nézték végig - ahogyan fogalmaznak - az ,,éjszakai rendőrverést".

  A Sonline értesülései szerint két társaság szólalkozott össze a sétányon, három rendőr igyekezett őket csitítani, mire az elkövetők (az éppen akkor arra járók szerint nem egy közülük kigyúrt, erős, kopasz figura) a rendőrökre támadtak. A túlerőben lévő banda tagjai a szemtanúk szerint a földön is ütlegelték a rendőröket - a korzó tele volt sétálgatókkal, senki nem lépett közbe. Kis idő múlva kommandósok érkeztek a helyszínre, ők vetettek véget a csetepaténak, s a rendőrökre támadó csapatból több személyt is megbilincseltek.

  Egyes információk szerint az egyik rendőrt kórházi ellátásban kellett részesíteni. A siófoki kórház sürgősségi ügyeletén annyi nyoma maradt az esetnek: a kérdéses időpontban két fiatalembert láttak el, akik ,,rendőri intézkedés során sérültek meg".

  A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön arról tájékoztatott: az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt indított büntetőeljárást a Nyomozó Ügyészség”
 • 64. Túrabakancs 2012. július 12. 22:41
  „kerteszb! /39/
  Csak ennyit tudsz a témához kapcsolódóan írni? Te az ATV-ból informálódsz, én
  meg tippeltem, mint sokan mások, szabad nem? Nem egy esetben a fórumokon való
  gondolatok segítették már a rendőrség munkáját. Hogy most a mai napon kit keres a rendőrség
  az egy dolog, majd holnap meg mást/másokat fognak. Bonyolult mi...?”
 • 63. bojtár 2012. július 12. 22:35
  „60.Pretorianus 2012.07.12. 19:41
  "57. pancser 2012.07.12. 19:09 "
  ne is foglakozz vele ,menthetetlen tipikus hanuka sírjunk rííjunk rasszistázzunk mert minket senki sem szeret”
 • 62. pamutzokni 2012. július 12. 21:19
  „A rendőrgyilkosokat jobban kell keresni, mint a sima mezeit.
  Hogy miért? Hogy a bűnözők tartsanak tőlük, ne is gondoljanak ilyenre.
  Nem egy esetben történt az, hogy maguk a bűnözők adták rendőrkézre a bűnözőt, csak hogy ne járjon már arra annyi rendőr.
  Tudom hülyén hangzik, de így kell lennie.”
 • 61. AranyKözépút 2012. július 12. 20:45
  „Mankapunka tényleg igazad van. Eltűnt, keresték, nyomoztak, erre egy snassz arra sétáló a lakhelyétől pár száz méterre ráakad.
  Nah köszi. Pedig ő kolléga is volt.”
 • 60. Pretorianus 2012. július 12. 19:41
  „57. pancser 2012.07.12. 19:09
  Nem megyek ITT bele semmilyen további olyan dologba,ami nem ide való.Máshol úgy is megtalállak.”
 • 59. apokalipszis 2012. július 12. 19:13
  „Ugye a cím csak valami vicc? Középkorú férfit keresnek? Hát szűkül a kör az a lényeg! Nincs mosoly jel ,kegyeleti okokból!”
 • 58. RickCartman 2012. július 12. 19:09
  „kedves moderátorok,eleve nem tenném lehetővé az ilyen jellegű hírekhez a hozzászólást

  indoklás: már az eltűnésről szóló facebook megosztás is nagyon megosztó volt (hadd ne idézzek példákat, egyik "nagyokos" látta a lányt a négyeshatos villamoson, a másik egy román kisbusz hátsó ülésén, mások cigányoztak, egyesek jobbikért kiáltoztak - ez csak nehezítette és nehezítheti a nyomozást, vagyis a laikus "jóakarók" túl sok dologhoz értenek hirtelen ahelyett, hogy a saját portájukon sepregetnének
  emlékeztetőül: a West Balkán után is vki elbrekegte magát, hogy cigányok késeltek halálra több fiatalt; hiába derült ki az ellenkezője, a "zemberek" csak úgy szomjazzák a (mások) véres tragédiáját

  a szólás és véleményszabadságnak töretlen híve vagyok, de a fent említett gyakorlati és elsősorban kegyeleti okok miatt kérném: ne tegyék lehetővé a kommentek írását ilyen cikkek esetében”
 • 57. pancser 2012. július 12. 19:09
  „55! "Pre......" már megint zs*l, igaz burkoltan de csinálod! A "báró" úr hozakodott elő a Jobbikkal nem én. Egy díszes társaság egyik tagja rúgta meg a rendőrkutyát, azt a rendőrkutyát amely esetleg szimatával a gyilkos nyomára vezethet. Csitítgasd az ölebedet jegyzetelő nyilatkozatokat gyűjtögető prehomonida "háromperhármas"!”
 • 56. VJack 2012. július 12. 18:34
  „Hunicum 46 - Nem kell sem Jobbikozni, sem rend?rözni, ez esetben a lényeget tökéletesen elmondta amit írtál.”
 • 55. Pretorianus 2012. július 12. 17:22
  „47. pancser 2012.07.12. 15:00
  Először is részvétem a családnak.
  Másodszor, nagyon beteg gondolkodás menet,ha már ide is berángatod a Jobbikot...Honnan veszed,hogy tag volt vagy éppen szinpatizáns a rugdosó ember? Esetleg ha tényekkel alátámasztanád.Ja hogy az nem megy? Akkor csitt,szélkakas...
  Harmadszor, miért nem használsz magánhangzókat a megszólításnál? Eláruljam,hol szokás ez? Közéjük tartozol!”
 • 54. szekelyse50 2012. július 12. 17:12
  „Veszteség a családnak az országnak,hiszen a tanulmányait nem tudja már gyűmőlcsöztetni.”
 • 53. ekkenekepen 2012. július 12. 16:52
  „ez önmaga tragédia de nem nagyobb, mint az a többszáz évente mikor tehetetlen rokkantat vagy öreget vagy gyereket vagy akárkit vernek agyon a <moderálva> akár a saját otthonukban, érdekes akkor nem akarnak 1 milkás nyomravezetőivel dobálódzni, vajon miért? Csatán nem azért mert ők nem a mocskos sündőrségnek melóztak, csak közönséges adófizető fejőstehenek voltak, és annyi? Talán így az ő életük már nem érdemel fele ekkora buzgalmat se a nyomozáskor?”
 • 52. Mankapunka 2012. július 12. 16:29
  „narrator

  De,de,egy történet itt ér véget,nem ez a dolog fogja a dolgokat megváltoztatni.”
 • 51. vonLichthofen 2012. július 12. 15:46
  „47 puncher,
  zavaros észjárásod már meglepetést sem okoz.
  Te összehasonlítod egy tehetséges, szép Magyar lány tragikus halálát azzal, hogy egy ember a ráuszított kutya felé rúgott védekezésül. /Analogia - ez olyan mintha a megvert, megerőszakolt és kirabolt tanyasi öreg nénit azzal vádolnád puncher, hogy ő védekezés közben lekarmolta a cigányt/
  Azt sem értem, hogy miként találhatsz mentséget a mai magyar közállapotokra egy kézlegyintéssel, mondván, hogy ´´ a bűnt megszüntetni nem lehet´´. De igenis lehet drasztikusan csökkenteni, de nem ott ahol az emberekbe belenevelik a nihilizmust, az értéktelenséget, az önzést és az erőszakot - és a polgárok /adófizetők ők is puncher/ jólétének és biztonságának őrzése helyett az u.n. ´´őrzők´´ a termézyet törvényei ellen vétőket őrzil teljes hadi felszerelésben.
  Hol láttál tökig felfegyberzett rendőröket akkor és ott ahol magyar falusi vagy tanyasi nyugdíjasokat gyilkoltak?”
 • 50. bojtár 2012. július 12. 15:34
  „érdekes,hogy erről sem olvashattunk itt ugye:

  Előzetesben a rendőrgyilkos rendőr

  2012, július 12 - 14:18
  Friss hírek
  A tököli börtönben tölti előzetes letartóztatását az a rendőr, aki a múlt pénteken szerelemféltésből végzett kollégájával.

  V. Csaba egészségi állapota miatt kerül Tökölre, miután a bíróság ma elrendelte előzetes letartóztatását. A férfi megpróbált magával is végezni, miután több késszúrással megölte a 35 éves rendőrnőt. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt hallgatta ki V. Csabát. A gyanúsított beismerte tettét, a bűncselekmény részleteire elmondása szerint nem emlékszik.(MTI)”
 • 49. bojtár 2012. július 12. 15:11
  „47. pancser 2012.07.12. 15:00
  te nem a kutyákat te a vezíredet szereted”
68 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parlament: elfogadták a 2013-as költségvetés fő számait

Az ország 15.083 milliárd 554,3 millió forintos bevételre számíthat jövőre, 15.737 milliárd 431,3… Tovább olvasom