Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Megfelelő embert a megfelelő helyre

Ifj. Orbán Aladár személyzeti tanácsadó
Két éve dolgozom ügyvédi irodában, ahol titkárnő-asszisztensként sok tapasztalatot szereztem. Most egy országos hálózattal rendelkező szolgáltató cég ügyfélszolgálati asszisztensi állására szeretnék pályázni. Mielőtt ezt megtenném, szeretném kikérni a tanácsát. Milyen tulajdonságokkal remdelkezik a jó ügyfélszolgálati munkatárs? - kérdezi levelében Bánkúti Aranka.

Első pillantásra a laikusnak úgy tűnhet, az ügyfélszolgálati munkatársak csak ott ülnek a pultnál, felveszik a telefonokat és válaszolnak a személyesen megjelenő ügyfelek kérdéseire. Nem nagy kunszt - gondolhatják, pedig dehogynem! A "csak" mögött ebben az esetben több rejlik, valódi tartalom van...

A jó ügyfélszolgálatos képviseli a cég érdekeit és értékeit, ezt megfelelően közvetíteni is tudja az ügyfelek felé, miközben természetesen azok kérdéseire válaszol, kéréseiknek eleget tesz. Tulajdonságai közül fontos az empátia, a türelem. Rugalmas és cégéről alapos tudással rendelkezik. A problémát meglátja és meg is oldja.  Képes az ügyfelek jó értelemben vett szeretetére.

Nem ajánlott ez a munka azoknak, akik nem szeretnek beszélni, beszélgetni, nem szeretnek vagy nem tudnak jól kommunikálni. (Itt jegyzem meg, hogy a kettő nem ugyanaz: előfordulhat, hogy valaki szeret beszélni, csak nem tud a megfelelő módon...) Ne menjen ügyfélszolgálati munkatársnak az, aki türelmetlen, nehezen viseli és kezelni sem tudja a konfliktusokat, rosszul tűri a monotóniát vagy éppen a túlzott sokszínűséget. (Ebben a munkakörben mindkettőből kijuthat.) Ne fogadjon el ilyen megbízást az sem, akinek gondot okoz, hogy a cég és az ügyfeleik érdekeit egyensúlyban tartsa.

Az ügyfélszolgálati munkára is igaz tehát, hogy megfelelő ember kell a megfelelő helyre. Egy tökéletes világban a rendőrök angolok, a szakácsok franciák, a műszerészek németek, a szeretők olaszok, a szervezők svájciak - az ügyfélszolgálati munkatársak pedig intelligensek és barátságosak.

Észrevételeiket, kérdéseiket továbbra is várom az orban.aladar@origo-santa.hu e-mailcímen!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékbilincs most már az egész városban lesz

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom