Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 18°C Még több cikk.

Megadóztatnák az uniós tagállamok sms- és e-mail-forgalmát

Alain Lamassoure, az Európai Parlament francia konzervatív képviselője megadóztatná az uniós tagállamok sms- és e-mail-forgalmát.
Egy francia javaslat megadóztatná az uniós tagállamok sms- és e-mail-forgalmát. A belföldi sms után fizetendő másfél cent (körülbelül négy forint) az államkasszát, a külföldre küldött sms utáni adó az EU költségvetését gazdagítaná. Alain Lamassoure francia képviselő az e-mailekre is kiróná a különadót, és összegét 0,00001 centben (0,0026 fillérben) határozná meg.

Lamassoure szerint a globalizáció gazdasági értékét a nemzetközi távközlés útján terjedő információ jeleníti meg, ezért ésszerű, ha a kormányok innen pótolják éppen a globalizáció miatt kieső jövedelmüket, hiszen egyre nehezebb lesz behajtani a társasági adót vagy a személyi jövedelemadót.

A közelmúltban több politikus is fölvetette az uniós különadó szükségességét, keresve azt a gazdasági terméket, amely a legjobban kifejezi az adott uniós tagország gazdasági erejét. Így merült fel például az energiafogyasztás megadóztatása. A Reuters szerint Lamassoure kezdeményezését a költségvetési bizottságban megfontolásra érdemesnek minősítették és vizsgálják megvalósíthatóságát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs mit tenni nyárfapihe ellen?

Tovább olvasom