Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Még pár hét az új Netscape böngészőig

Az új szoftver a tervek szerint február 17-étől lesz letölthető. A program előre figyelmeztetni fogja a felhasználókat a várható támadásokra, valamint, hogy ha az internetező egy gyanús internetes oldalra téved.
A Netscape február közepén szeretné bemutatni új internetes böngészőjét, ami számos új funkcióval fog kiegészülni az elődeihez képest. A 8-as verzió bétaváltozata tartalmaz majd egy beépített fekete- és fehérlistát is, amelyen a tiltott, illetve az engedélyezett weboldalak címeit lehet eltárolni. Az AOL jelenleg is tárgyalásokat folytat több számítógépes biztonsági céggel is, akiknek a feladata a listák naprakészen tartása lenne. Amikor a felhasználó egy olyan internetes oldalra téved, ami feketelistára került, automatikusan felbukkan egy figyelmeztető ablak. Ezzel párhuzamosan pedig a program minden olyan technológiát kikapcsol, amelyek közvetlenül vagy közvetve veszélyforrást jelenthetnek a felhasználó számítógépére. Ezek közé tartozik például a cookie-k vagy az ActiveX-vezérlők szabályozása.

Az ismeretlen weboldalak sárga jelölést kapnak a listán, míg a tilthatók vagy engedélyezhetők zöldet. A Netscape 8 ezenkívül megvédi majd a PC-t a tárcsázó- és a kémprogramokkal, a phishing-támadásokkal és más internetes kártevőkkel szemben is. A Netscape ezzel azt akarja bizonyítani, az Internet Explorert használó internetezők számára, hogy létezik biztonságos alternatíva. Mint ismeretes, az Explorerben rendszeresek a biztonsági hibák.

A Netscape 8 a Mozilla Alapítvány Firefox internetes böngészőjére fog épülni, ám különlegessége és egyedisége az új funkciókon kívül az lesz még, hogy a felhasználók eldönthetik: a Mozilla Gecko- vagy az Internet Explorer saját motorjával akarnak-e éppen böngészni a világhálón.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitéz László és családja

Egyszerű csíkos paraván. Ez a díszlet már évtizedek óta. Gyerekek előtte. Kemény Henrik mögötte. Aztán felcsendül a muzsika, színre lép Vitéz László és a játék magával ragad mindenkit. Mintha a világ legtermészetesebb dolga volna az internet, a giga-mega rajzfilmmesék korában, hogy két bábuval órákra le lehet kötni a gyerkőcöket és a velük együtt szórakozó felnőtteket. Tovább olvasom