Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Médiatörvény - Szijjártó: működőképes rendszer jön létre

Szijjártó Péter megismételte, a médiatörvény "ízig-vérig európai jogszabály."

A miniszterelnök szóvivője szerint az új médiatörvény az elmúlt évek gyakorlatával szemben működőképes rendszert hoz létre, amely "támogatja a tisztelet kultúráját", védi az emberi méltóságot és a gyermekek jogait, megteremti a közmédiumok átlátható és takarékos gazdálkodásának feltételeit. Szijjártó Péter az MSZP keddi sajtótájékoztatójára reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében megismételte: a médiatörvény "ízig-vérig európai jogszabály", legfontosabb pontjai mind megtalálhatók más európai uniós tagállamok médiatörvényeiben.

A szóvivő ezért azt ajánlotta a szocialistáknak és az ebben az ügyben nyilatkozóknak, hogy olvassák végig a törvényt. Kormos Kata, az MSZP szóvivője sajtótájékoztatón úgy vélekedett: a hazai és a nemzetközi reagálások egyértelműen bizonyítják, hogy a kormánytöbbség hibázott, amikor megszavazta a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvényt. Szavai szerint ez a döntés árt Magyarországnak, ezért ismét azt kérte Schmitt Pál köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a jogszabályt.

Olvasóink írták

46 hozzászólás
 • 46. tricse 2011. január 03. 14:50
  „Még mindig hangosabb a reklám és még mindig tele van a Híradó bűnügyi hírrel!”
 • 45. Cloeon_dipterum 2010. december 31. 19:47
  „gjozsi88

  1956-ban ugyanazt mondták a diktátorok, mint Te. A népakarat akkor sem érvényesülhetett. A demokráciában nem uralkodhat a nemzet felet egy 10 %-kos párt, főleg ha az nem a nemzet érdekeit, értékeit képviseli.”
 • 44. gjozsi88 2010. december 30. 14:21
  „Cloeon_dipterum

  Erről a jóról azt tudjuk, hogy 20 000 milliárd hitel erejéig ezt biztosították...!
  Hogy mi volt 2006-ban?
  Egy demokrácia elleni pucs kisérlet....!
  A bajod az, hogy akkor is a demokráciát védték és a média törvény kapcsán is a demokráciát védik! Ebben nincs ellentmondás, még akkor sem ha ezt látni szeretnéd!”
 • 43. Cloeon_dipterum 2010. december 29. 22:40
  „Emberek! Mértékadó lenne a VILÁG véleménye?
  Hol van a VILÁG amikor valami jót kellene teremteni ebben az országban?
  Hol volt a VILÁG amikor Magyarországot mindenki szétbombázta (USA, németek, oroszok) és kisemmizte?
  Hol volt a VILÁG amikor igazságot kellett volna tenni és a károkat megtéríteni?
  Hol volt a VILÁG amikor Magyarországnak valamit segíteni kellett volna? (pl. 1956 és 2006 amikor tényleg sérült a népakarat)

  Ezeknek a véleményére adni valamit? Hiszen ők akarnak irányítani továbbra is? Ők az ellenségek!”
 • 42. Boli 2010. december 29. 17:48
  „vikri, no igen, a konzervatívoknak megvan a megfelelő intelligenciájuk és kultúrájuk hozzá. A narancskomcsiknak nincs, ők csak "konzervatívnak szeretnének" látszani, de a tetteik cáfolják szavaikat. Bolsevik (majd liberális, majd polgári, majd népnemzeti, majd megint bolsevik) barátainknál mindig kilóg a lóláb... A német hozzászólásokban is visszaköszönt az a "natyon-natyon intelligencs" "de 8 évig..." mondóka. Szóval a trollszakosztályt megpróbálták oda is kivezényelni... Elvtársak, rossz hírem van. kár erőlködni ott, nem fog menni a dolog. Nem hülyék, csak "külföldiek". Ráadásul németek, akik láttak már ilyen "állatot", ilyen sz.r dumával, ráadásul szembe is tudtak már nézni mindezzel.”
 • 41. vikri 2010. december 29. 17:11
  „Kedves(?) Dirac! Sajnálom, hogy az általam leírtakból nem érted az én véleményemet... (Segítségül javaslom, hogy olvasd el az utolsó mondatomat a "36."-ban)”
 • 40. vikri 2010. december 29. 17:07
  „Boli: Igen. Szinte biztos voltam abban, hogy sok a "magyar" cikk ellenes komment a "Die Welt"-nél, ezt tudják a németek is, és ez még meg is erősíti a német cikkolvasókat a tartalom valódiságáról... De abban is biztos vagyok, hogy maga a cikk alapos utánajárás után készült. Ennyire tisztelni kéne azért a Die Welt-et - főleg a magyar "konzervatívoknak"...”
 • 39. Dirac 2010. december 29. 17:01
  „36. hozzászólás vikri 2010.12.29. 16:45

  A helyedben én is szégyellném magam, hogy a Die Welt -ben megjelenő hozzászólások mögé bújsz és nincsenek saját gondolataid.”
 • 38. amalfi 2010. december 29. 17:00
  „37! És még hogy kicsi párt az MSZP!
  Kapjatok már a fejetekhez!”
 • 37. Boli 2010. december 29. 16:58
  „vikri.. A hozzászólásokban olvastad azokat, akik magyarok? Szégyennek nevezi, hogy ilyen cikk megjelenhetett és hazugságnak a benne állókat. 8-10 magyar beírás van, németül. Még ott is a cocik megrendeléséről és befolyásáról okoskodnak a cikk kapcsán. Azért ecceri lelkek vannak... Nem is égő!”
 • 36. vikri 2010. december 29. 16:45
  „Most olvastam a (konzervatív!) Die Welt német újság mai cikkét - eredetiben. Elég egyértelmű, ezt aztán nem lehet "félrefordítani" - olvastam a kommenteket is. És tényekről írnak, nem feltételezésekről. Volt egy kérdés is az olvasókhoz - eredmény: a több, mint 2250 válaszolónak a többsége (63%) szerint Mo-nak nincs helye tovább az EU-ban... Most tényleg ciki magyarnak lenni Európában...
  Belülről nézve pedig lehet, hogy meg kellene várni, hogy hogyan működik majd a törvény, de eleve a lehetőség(!), hogy rendszabályozhatják a véleményt (ráadásul egyoldalú bírálók) az már az öncenzúra miatt is hátborzongató.”
 • 35. pozdorja 2010. december 29. 16:31
  „Nekem is van véleményem a Médiatörvényről, de nem értek egyet vele!

  Kérdés: 2011.01.01. után hány forintot és a fenti hozzászólás?”
 • 34. Boli 2010. december 29. 16:27
  „http://www.welt.de/politik/ausland/article11869003/Puszta-Putin-Victor-Orban-fuehrt-2011-Europa-an.html
  Ezek a rohad, konzervatív, kapitalista újságok is coci befolyás alatt állhatnak...”
 • 33. amalfi 2010. december 29. 16:24
  „32. ????? Már bocsánat, de én nem a gyógyszerreklámokról és a gyógyászati eljárásokról beszélek, hanem arról, hogy pl. a Fidesz dönti el, mi káros és mi nem, (azt sem igazán tudjuk, a bűnügyi tudósítás mire vonatkozik, vagy esetleg te tudod?)) mi közérdek és mi nem, (gondolom Viktor megszólal, az közérdek, de ha az ellenzék szól, az nem) stb.”
 • 32. Dirac 2010. december 29. 12:52
  „31. hozzászólás amalfi 2010.12.29. 12:30

  Akkor eddig nem tudom hol éltél, mert a reklámokat eddig is szabályozták (de nem kellő mértékben - hallgass végig egy sláger vagy danubius rádiót délelőtt, sajnos nekem nap, mint kötelező program). Értelmezési gondjaid vannak neked is, ugyanis nem lesz mesterséges szelektálás, gyógyászati eljárásnál maradva, ugyanúgy vonatkozik az amazonas menti kultúrák eljárására, mint a szigorú követelményekkel szabályozott nyugati orvoslásra. Aki pedig választani akar, az megnéz egy erre szakosodott műsort, vagy lemegy a körzeti orvoshoz tanácsot kérni (esetleg interneten szerzi be a megfelelő információt).”
 • 31. amalfi 2010. december 29. 12:30
  „Hát éppen ez az egyik probléma, hogy értelmezési gondok vannak! A Fidesz mondja meg, mi káros és mi nem, mi igaz és mi nem, sőt még azt is, mi a közérdek és mi nem.
  Volt már ilyen, csak nem Fidesznek hívták.”
 • 30. Dirac 2010. december 29. 12:24
  „"Egyébként ha a törvényt következetesen alkalmazzák nem fogunk itt többet kommentelni, mert a Kisalföld nem fogja azt felvállalni tekintve a sok zsi, ci, ra, fa, komm, miatt."

  Ezzel nem értek egyet, a kisalfold.hu -n eddig is olvashattunk a különböző etnikai és vallási rétegekről, és - legalábbis én - még nem tapasztaltam, hogy gyűlöletet keltettek volna. Az, hogy a hozzászólók zöméből előjön ilyenkor a szélsőséges gondolkodásmód, az az elmúlt 8 évben is tapasztalható volt (politikai hovatartozástól függetlenül) és megvoltak rá a különböző szankciók! Szóval szerintem itt értelmezési hibákból adódó gondok vannak a törvénnyel kapcsolatban.”
 • 29. Dirac 2010. december 29. 12:15
  „tosa2

  Ami kiváltképp szimpatikus volt számomra, az a gyógyászati eljárások reklámozásának eltörlése; ugyanis egyre növekvő tendenciában lehetett hallani a különböző kereskedelmi szennyekben a "polarizált fény gyógyító hatásáról", "diszperziós biolumineszcenciáról", de én még a homeopátiát is ide sorolom. Mivel ezek a reklámok elég felszínesek voltak (semmi, fizikai, orvosi tájékoztatást nem nyújtottak), ezért félrevezethetik az embereket (az emberek nagy része azt se tudja mi az a polarizált fény, tapasztalat).

  De ott van a kiskorúak fejlődéséről szóló pont is (ide sorolom a délelőtt leadott jóslást, pénzenergia átadást is) - persze jöhet az ellenreakció, hogy nem kötelező nézni, de, ha az ember otthon van, akarva-akaratlanul is bekapcsolja a televíziót, közben a figyelme elterelődik, gyerek odaülhet, kapcsolgathatja, és valljuk be nagyon kecsegtetőek ezek az adások a nem megfelelően tájékoztatott, vagy még nem megfelelő tudásszinttel rendelkező réteg számára (én nekem itt nem tetszik a médiatörvény, ugyanis az időseket is besoroltam volna ide, hiszen ezek a műsorok őket célozzák meg - még ha nem ismerik ezt kinyilatkoztatni). Egyelőre elsőre ennyi..”
 • 28. gjozsi88 2010. december 29. 11:20
  „Cloeon_dipterum
  Nem csak a baloldali média van felháborodva....az egész világ!
  Sőt az MTI-ről meg kiderült, hogy szelektíven fordítja le a külföldi megszólalásokat.....!
  Egyébbként a jogállamban a BÍRÓSÁG képes kimondani jogerősen, hogy hazugság vagy nem....a világon sehol nem egy hatóság, pláne nem a hatóság mondja meg mi az amiről kötelező írni.......és figyelmedbe ajánlom a rengeteg jobboldal által elbukott bírósági pereket, melyek helyreigazítással végződtek!
  Ennyit a hazugságról és a hazudókról.....!”
 • 27. pancser 2010. december 29. 10:50
  „Itt az a gond, hogy véget ér egyfajta diktatúra, a szoc-lib sajtó diktatúrája. Ezek az "urak" leüvöltötték a vallásos embert, a gyerekét nem szerint nevelő szülőt, a gyerekéről a tanártól információt kérőt, a nemzeti jelképeket gúny tárgyává tehették, ezek helikopterről vehették szemre OV. házát kertjét stb. Most szűkölnek, hát szűköljenek. A törvény alkotói állnak elébe az Uniónak. Úgy látom uniós szinten valami baj van, mert egyre jobban hallgatnak, talán most fognak lelepleződni a hamis tollforgatók? Tóta W.Árpád meg egy idióta, kíváncsi vagyok mikor rúgja ki az Index ezt a gyűlöletgombócot!”
46 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tolvajokat fogtak Miskolcon

Három tolvajt fogtak el Miskolcon; egy Sajópetriben lévő házból emelték el a tulajdonos… Tovább olvasom