Kisalföld logö

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 2°C | 8°C Még több cikk.

Médiatörvény - A jogszabály visszavonását kéri a Nyilvánosság Klub

A Nyilvánosság Klub ügyvivői testülete a múlt héten elfogadott médiatörvény visszavonását kéri a parlamenttől, és kiáltványban követeli egyebek mellett a véleménynyilvánítás szabadságának biztosítását, valamint a közszolgálati hírszerkesztőségek függetlenségét.

Az MTI-hez kedden eljuttatott kiáltvány sürgeti a szakmai szervezetek bevonását a médiaszabályozás folyamatába, politikailag független médiatanács megválasztását és a médiahatóság elnökének legfeljebb négy évre történő kinevezését, a szakma által delegált felügyelőbizottság létrehozását, a kilátásba helyezett bírságok ésszerűsítését.

Követeléseik között szerepel, hogy a közszolgálati hírszerkesztőségek maradjanak függetlenek, ugyanis a Nyilvánosság Klub szerint "a nemzeti hírügynökség mint kizárólagos hírgyár" léte veszélyezteti a közszolgálati médiatípusok közötti különbségeket, a szerkesztői szabadságot és az objektív tájékozódáshoz való jogot. Ezért a kiáltványban a Nyilvánosság Klub ügyvivői arra kérik az Országgyűlést, hogy vonja vissza a médiatörvényt, majd a kormány kezdeményezzen helyette új jogszabályt a fenti szempontok figyelembevételével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghosszabbították a gázártámogatást tavaszig

A kormány ez év utolsó napjáról 2011. április 31-ig meghosszabbította a lakossági vezetékes gáz… Tovább olvasom