Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

MÁV: 88 milliós hitel

A koránybiztos a vezérigazgatót is lecserélné.

Nem kevesebb, mint 88 milliárd forintnyi hitelt igényel a MÁV; a kölcsönkérelmek október végén a bankok elé kerülhetnek - mondta a Világgazdaságnak a közösségi közlekedés átalakítását irányító kormánybiztos.

A lap szerdai számában Antali Károly közölte: a hitelből negyvenmilliárdot a MÁV csoport folyó finanszírozására fordítanának, 48 milliárdot pedig az átalakulás, például a vállalati átszervezések költségeire. Ez az átalakítások, a jövő év második felében induló racionalizálás ára - fogalmazott a kormánybiztos.

A kormánybiztos a lap kérdésére a MÁV vezérigazgatójának sorsával kapcsolatban azt mondta: le kell cserélni a teljes igazgatóságot. Szerinte nem tartható a kettős vezetés; míg egyesek az új projekteken dolgoznak, mások ellenérdekeltségükkel lassítják az átalakítást.

Olvasóink írták

 • 6. Csetneky 2009. szeptember 23. 20:33
  „Ez a 88 milliárd talán elég lesz a végkielégítésekre, meg a veszteséget termelő vezetők milliós fizetésére és főleg jól megérdemelt prémiumára. Mi meg majd kicsengetjük. Hát egy nagy <moderálva>”
 • 5. Gab2000 2009. szeptember 23. 18:29
  „Szanálni az egész MÁV-t és újra felépíteni a vasutat mint Japánban”
 • 4. fióka 2009. szeptember 23. 16:37
  „Bokk 2009.09.23. 12:17---->felejcsétek el nyugodtan a normális szót ebben az országban mert itt semmi nem normális.A vasút meg azért nem lessz mivel a zsidóktól felvett hitelt sem tudja az ország visszafizetni ígyhát viszik a vasutat is ,az egészségügyet,a gazdaságot ....... és így kerül az országod amiből már nem sok maradt"csak még nem tudod" Izraeli államá.”
 • 3. dokitomi 2009. szeptember 23. 14:29
  „veszett fejsze nyele az egész MÁV!”
 • 2. Bokk 2009. szeptember 23. 12:17
  „A címben: nem milliós, Milliárdos.
  Alatta a koránybiztos már csak nyalánkság. :)

  Amúgy ideje lenne már normális vasúti közlekedést összehozni, csak egyelőre az útépítéssel ellentétben ezzel nem lehet választásokat nyerni.”
 • 1. Auriana 2009. szeptember 23. 12:12
  „Aszongya: le kell cserélni a teljes igazgatóságot. Kiváló. Remélem, mindegyik 50 milliós végkielégítést kap fejenként. Aztán majd az újakat is kirúgják egy év múlva, újabb x millió forintos végkielégítéssel.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig sokat ér az (ingyenes) osztrák diploma

A későbbi magasabb fizetés miatt választják egyre többen az ausztriai továbbtanulást. A Bécsi Egyetemre egyre több magyar jár. Tovább olvasom