Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Március elején tárgyal Oroszországban a Hamász

Március első hetében lesznek a tárgyalások Moszkvában a Hamász palesztin mozgalom küldöttségével - közölte Alekszandr Kalugin, az orosz külügyminiszter közel-keleti különmegbízottja.
A Hamász küldöttségének élén feltehetően Háled Mesaal, a radikális mozgalom száműzetésben élő politikai vezetője fog állni. Még nem tudni, hogy Moszkva követelni fogja-e a Hamásztól Izrael elismerését.

Kalugin arra a kérdésre, hogy Moszkva követelni fogja-e a Hamásztól Izrael elismerését, Kalugin úgy válaszolt: az orosz fél "semmihez sem fog ragaszkodni". "A kulcselemket megerősítését szeretnék elérni, amelyekben a mozgalom álláspontjának változását szeretnék látni.

A magas rangú orosz diplomata szerint vannak olyan alapelvek, amelyek lehetővé tennék a közel-keleti békefolyamat újraindítását és a továbbhaladást az útiterv alapján. "Arra számítanak, hogy a Hamász képviselői megértést fognak tanúsítani". Kalugin azt mondta: az orosz külügyminisztériumnak nincsenek adatai arról, hogy a Hamász támogatásban részesítette volna a csecsen szakadárokat.

Jurij Balujevszkij hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke szerint Moszkva a Hamásszal folytatott tárgyalások függvényében hozhat végleges döntést újabb haditechnika szállításáról a palesztinoknak.

Korábban oroszország azt tervezte, hogy két Mi-17-es helikoptert és legfeljebb 50 páncélozott szállító járművet szállít a Palesztin Hatóságnak. Balujevszkij hangsúlyozta: a két helikopter nem lenne fedélzeti fegyverekkel ellátva, és a palesztin autonómia vezetőinek szállítására szolgálna.

hirado.hu/MTI
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Modellezőkör

Győr-Ménfőcsanak. Holnap délután 5 órakor modellezőkörbe várják a régi és új tagokat, a… Tovább olvasom