Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Március 15. fiatalos nemzeti ünnepünk

Az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére megkoszorúzták dr. Lumniczer Sándor domborművét a kapuvári kórházban. Szárföldön emlékparkot avatott a helyi önkormányzat. Csornán a város polgármesterének szavaival emlékeztek nemzeti ünnepünkön.
Kapuvár önkormányzata a megyei közgyűléssel együtt emlékezett az 1848-as forradalom és szabadságharc dicső napjaira. A város azonban több helyszínen is lerótta tiszteletét a hősök előtt. A helyi kórház épületében, dr. Lumniczer Sándor domborművénél az intézmény vezetői és dolgozói emlékeztek a szabadságharc híres orvosára. Dr. Ballagi Farkas intézményvezető főorvos beszédében kiemelte: immár 1974 óta minden évben megemlékeznek a hősi napokról. Az ünnep fényét a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola tanulóinak műsora emelte.
A megemlékezés szónoka, Pintérné Horváth Ilona kijelentette: képesek vagyunk arra, hogy az ősök által kivívott szabadságot napjainkban is megőrizzük. Az egészségügyi szakdolgozók kamarájának helyi elnöke beszédében méltatta a

szabadságharc orvosának, Kapuvár híres szülöttének munkásságát.

Emlékmű a szabadság költőjének

Szárföldön emlékparkot avatott a helyi önkormányzat. A Petőfi téren létrehozott parkban a szabadságharc költőjének új emlékművét koszorúzták meg a résztvevők. Nagy László polgármester beszédében a helyiek munkáját és összefogását dicsérte, hiszen az emlékmű és a park létrehozása a szárföldi önkormányzat, valamint helyi vállalkozók segítségével készült el. A polgármesteri hivatal mintegy félmillió forinttal járult hozzá a park kialakításához, az emlékmű felállítását helybéli vállalkozók segítették.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz vasárnap mutatja be programját

A Cselekvő Nemzet Programja - ez az alcíme a Fidesz választási programjának, amelyet vasárnap az… Tovább olvasom