Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Már nyomoznak a motorgyárban

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is megjelentek a győri Rába Motor Gyártó Kft.-nél. A hatóság a dolgozók rendőrséghez eljuttatott feljelentése alapján indított nyomozást.
A végelszámoló mellett immár a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai is megjelentek a győri Rába Motor Gyártó Kft.-nél. A hatóság a dolgozók rendőrséghez eljuttatott feljelentése alapján indított nyomozást.

A két évvel ezelőtt még a Rába Holdinghoz tartozó, de azóta magánszemélyek tulajdonában levő motorgyárban egyre kaotikusabb állapotok uralkodnak. A Kisalföld egy héttel ezelőtt adott hírt arról, hogy a dolgozók hiába várnak fizetésükre, s megdöbbenve tapasztalták azt is, hogy amíg volt fizetés, vonták bérükből a közterheket, ezek azonban nem jutottak el az illetékesekhez. Elkeseredésükben rendőrségi feljelentést tettek. Levelük a győri kapitányságra érkezett meg, s a rendőrség továbbította a feljelentést a Nemzeti Nyomozó Irodának.

– Társadalombiztosítási, egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék-fizetési kötelezettség megsértésének vétsége miatt a győri Rába Motor Gyártó Kft.-nél elrendeltük a nyomozást – tájékoztatta a Kisalföldet Juhász Sándor, a Nemzeti Nyomozó Iroda Pénzügyi Nyomozó Főosztálya Győr-Moson-Sopron Megyei Nyomozó Hivatalának vezetője.

Az eljárás ismeretlen tettes ellen indult, s ha bebizonyosodik a gyanú, hogy vonták a dolgozóktól a közterheket, utalásukra azonban nem került sor, akkor 1–5 évig terjedő szabadságvesztéssel szankcionál a törvény.
Juhász Sándor kérdésünkre kifejtette, ha a nyomozás ideje alatt a vállalkozás rendezi esetleges köztehertartozásait, az eljárást megszüntetik. A nyomozás elrendelésének tényét dr. Megay Oktáv végelszámoló nem akarta kommentálni, csupán annyit mondott, hivatalos értesítést még nem kapott. A Rába Motor Gyártó Kft. jövőbeni sorsára vonatkozó kérdésre pedig mindössze azt közölte: – Közel vagyunk ahhoz, hogy a végelszámolásból felszámolás legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

gyvse: hat számban aranyérem

Tovább olvasom