Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Már dolgoznak a köztéri teheneken

A CowParade életnagyságú szobrainak díszítése megkezdődött: több ismert művész mellett sok fiatal, pályakezdő képzőművész és grafikus is műteremben dolgozik már a nyáron Budapest utcáin látható teheneken.
A kiállítás során életnagyságú, üvegszálas tehénformák szolgálnak alapul a pályázó művészeknek, amelyeket kedvükre alakíthatnak, felhasználhatnak saját műveik megalkotásához. A látványos szobortervek közül elsőként az egyik legismertebb hazai alkotó, El Kazovszkij kompozíciója készült el, de megkezdte a munkát több nagynevű művész is, többek között Hencze Tamás, Koncz András és Szilágyi Sándor is.

A köztereken júniustól augusztusig parádézó alkotásokat a nagyközönség mellett szakértők is elbírálják: Néray Katalin, a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója, Petrányi Zsolt, a Műcsarnok főigazgatója és Szoboszlai János, az acb Kortárs Művészeti Galéria vezetője alkotja majd az ítészek bizottságát.

A közönségszavazás és a szakértői bírálat alapján leginkább kiemelkedő 10 szobor alkotója a nyár végén különleges kiállításon kaphat újabb bemutatkozási lehetőséget.

A "tehén évének" őszi záróeseményeként az alkotásokat a Kieselbach Galériában árverésre bocsátják, és a befolyó összegből a Mosolyország és a Bátor Tábor gyermekalapítványt támogatják.

"A CowParade zseniális eszköz ahhoz, hogy a város polgáraihoz a szó szoros értelmében testközelbe kerüljön a kortárs képzőművészet. A CowParade kiállítások eddig a világ számos pontján sok tízmillió embernek nyújtottak műélvezetet, és arra számítunk, hogy ez a tömeg Budapesten is milliókkal bővül majd." - mondta dr. Iványi Brigitta, a CowParade Budapest művészeti vezetője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főszerepben az utánpótlás

Az SC Sopron két legfiatalabb korosztálya, az U8-as és U9-es csapat egymás közötti csatája előzi meg… Tovább olvasom