Kisalföld logö

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 3°C | 10°C Még több cikk.

Már a novemberi Presztízs-gálára készülünk

A múlt héten elején lezárult a Délmagyarország Presztízs Díj pályázatának nevezési határideje. A napilapjainkat kiadó Lapcom Kft. ezekben a hetekben már a november 15-i díjátadó gálaestet szervezi, miközben a háttérben elkezdődik a pályázatok értékelése. Idén először belépőjeggyel lehet megtekinteni a nívós műsort, az est teljes bevételét pedig a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánljuk fel.
November 15-én, a hagyományos gálaesten vehetik majd át a térség gazdaságának legjobbjai a 2007-es Délmagyarország Presztízs Díjakat. Idén negyedszerre ünnepelhetjük nívós műsor keretében azokat, akik a megmérettetés során, hat kategóriában a legjobbnak találtatnak. A gálaestet már másodszorra rendezzük meg a Délmagyarország Sajtóházban, a Szabadkai úton, másfél évvel ezelőtt átadott székházunkban.

Idén az előző esztendőkhöz képest újdonság, hogy a Presztízs-gála közönsége belépőjegy ellenében tekintheti meg a kizárólag erre az alkalomra összeállított műsort – Varga Feri és Balázsy Betti koncertjét a Studio 11 Big Band közreműködésével –, valamint az első helyeken jelölt vállalkozások, vállalkozók bemutató filmjeit, és természetesen az eredményhirdetést. A díj alapítói ugyanis úgy döntöttek, hogy ezentúl minden évben nemes célokat támogatnak: idén a teljes bevételt a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak ajánlják fel.

Az alapítvány 15 évvel ezelőtt jött létre, hogy Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye életveszélyben lévő újszülöttjeit, koraszülöttjeit megmentse – mondta lapunk kérdéseire válaszolva az alapítványt működtető kuratórium elnöke, Pintér Sándor professzor. Évente mintegy 1300 újszülöttnek adnak esélyt, hogy tejesen felgyógyuljon. Azokat a kisbabákat szállítják a szegedi gyermekklinika koraszülött osztályára, akik légzési problémákkal küszködnek, méhen belüli fertőzést kaptak, szívbetegek, és azonnali beavatkozásra van szükségük.

Egy mentő, mindig négy szakemberrel a fedélzetén, három műszakban megfeszített munkát végez. Mivel az állam az üzemeltetési költségnek csak 85-90 százalékát állja, az adományok és a felajánlott egy százalékok nélkül nem tudnának ennyi csecsemőt megmenteni – jelentette ki Pintér professzor, megköszönve a Presztízs Díj alapítóinak, köztük a Lapcom Kft.-nek a nemes gesztust. Évente mintegy 7 millió forintot kapnak felajánlásokból, az összegből műszereket vásárolnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konyha vidám hangulatban

A vörösek, narancsok és sárgák tökéletesen hatnak, ha valami izgató, serkentő színösszeállítást… Tovább olvasom