Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Makay Zsoltot választották az MDF elnökének

Makay Zsoltot választották meg az MDF elnökének a párt vasárnapi országos gyűlésén.

Az MDF-nek azért kell új vezetést választania, mert Dávid Ibolya április 11-én, a választások első fordulójának éjszakáján lemondott elnöki tisztségéről. Makay Zsolt az eseményt követő sajtótájékoztatón azt mondta, elnökjelöltként többek között arra kért felhatalmazást: úgy szervezzék újjá a pártot, hogy a jövőben senki ne gondolja azt, az MDF baloldali párt.

Saját feladatául az MDF jobbközép irányultságának megerősítését nevezte meg. Emellett az országos gyűlés arra is kötelezte, hogy a hasonló értékrendű szervezetekkel és pártokkal már hétfőn kezdjék meg a kapcsolatfelvételt. Kérdésre válaszolva azt mondta kijelentése elsősorban a jelenlegi kormánypártokra és a Civil Mozgalomra vonatkozott. Hozzátette, hogy emellett viszont minden más demokratikusan működő párttal, így az LMP-vel, a Jobbikkal és az MSZP-vel is kapcsolatfelvételre törekszenek, habár ez nem jelent feltétlenül együttműködést.

Az új elnök emellett felhatalmazást kapott az MDF szervezetinek újjászervezésére illetve megbízták, hogy - két héten belül rendezzük a sorokat -, a párt legyen kész az önkormányzati választásra való felkészülésre. Kijelentette, a következőkben le akarják tenni annak alapját, hogy a jelenlegi parlamenti pártokkal szemben egy hangsúlyozottan a jobbközép értékrenden alapuló, megfelelő alternatívát jelentsenek. Kitért arra is, hogy a jövőben az alelnökök társelnökként segítik a munkáját. Őket szerdán választják meg. Elmondta, hogy a párt országos választmányának soron következő ülésén tartják annak a testületnek a tisztújítását. Arra a kérdésre, hogy hogyan tudja kifizetni az MDF adósságállományát, azt felelte, az anyagi konszolidációra szerdán kérnek fel egy bizottságot. Egy hónapon belül el kell érni az MDF fizetőképességének megerősítését - tette hozzá. Kijelentette, hogy a párt ingatlanállománya jelentősen nem csökkenhet. Hozzátette, az adósságot ütemesen, egy "intenzív átbeszélgetés" után fél éven belül akarják törleszteni.

Megjegyezte, hogy ehhez egy intenzív adománygyűjtő körutat kell kezdeniük, ahol minden párttagra és minden jószándékú állampolgárra számít. A párt adósságállományát az elnök 230 millió forint körülire becsülte. Emellett közel 430 milliós az ingatlanokon lévő jelzálog. Közölte, hogy ingatlanállományuk becsült értéke viszont 6-700 millió forint. Az önkormányzati választások kapcsán azt mondta, önálló indulásra törekszenek, és ő személy szerint nem szeretne az MSZP-vel együttműködni, de erről a párt testületei döntenek. Közölte, hogy az önálló indulás önálló főpolgármester-jelöltet is jelent. Dávid Ibolya és Herényi Károly esetleges rendőrségi kihallgatásáról annyit mondott, egyikük sem tagja a párt elnökségének, a velük kapcsolatos kérdések a „múlt kérdései”. Hozzátette, az MDF jelenlegi vezetése az ügy lezárultáig nem kíván ezekkel a kérdésekkel foglalkozni.

Olvasóink írták

 • 2. k2968 2010. június 20. 18:52
  „Hmmm.Ezek még léteznek?Ezek sem tudják mikor kell lehúzni a redőnyt...”
 • 1. háté 2010. június 20. 18:28
  „Vajon nekik, hogyan lehet 230+430 milliós adósságuk?
  Gyanítom mivel külön említette, külön adósság a kettő és így 660millió áll 600-700 millióval szemben.
  Tehát akár 606--millió mellett 660milliós adósság!

  MDF--lejárt, megszűnik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Busz és autó ütközött - Egy súlyos sérült

A csuklós helyközi járat felborult, és bár vezetője és két utasa nem sérült meg, de bennrekedtek a… Tovább olvasom