Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Május közepén nyílik a fürdő

A kapuvári strandfürdő a tervek szerint május közepén nyit. Eddig több millió forintot költöttek fejlesztésekre, de a nagymedence rekonstrukciójára pályázatot nyújtott be a helyi önkormányzat és az üzemeltető. A csornai fürdő illetékesei nem nyilatkoztak az idei szezonról.
A szolgáltatóépület téli működtetésének kedvező tapasztalatai után – vélhetően – május közepén megnyitják a szabadtéri medencéket is a kapuvári strandon. Az üzemeltető cég tulajdonosa, Csőrés Balázs elmondta: idén is – mint minden évben – két-három millió forintos ráfordítással felújítják a medencéket. A rekonstrukciónak azonban ezzel nincs vége, az önkormányzattal közösen adtak be egy pályázatot, melynek ötvenszázalékos önrészét az üzemeltető vállalta magára.

Szauna és napozó

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén fogadta el a tizenegymillió forintos kiírást. A befolyó pénzből a nagymedence teljes rekonstrukcióját tervezik, a vezetékrendszert cserélnék ki, valamint kicsempéznék a medence belső részét. Az üzemeltető kft. vezetője hozzátette: idei terveik közt egy szabadtéri szauna és napozó építése is szerepel. Száznyolcvanmillióból kibővítik a turisták elhelyezésére is szolgáló lakóparkot.
A kapuvári strand vezetője, Mészáros Manuéla a Kisalföldnek elmondta: idén a hónap közepén megnyitják a kapukat. A tervszerű medence- és öltözőfelújítások után már napokon belül várják a vendégeket. Nemcsak a szabadtéri medencék környékén, de a főépületben is egyre több – köztük orvosi – szolgáltatással várják a fürdőzőket. Újdonság a termálmedencét a főépülettel összekötő fűtött folyosó is. – A strandfürdőt idén különböző rendezvényekkel is próbáljuk népszerűbbé tenni, közel tíz év után újra strandbulinak adunk helyet, valamint a vakáció kezdetén egy gyermekpartit szervezünk a kisebbeknek – mondta Mészáros Manuéla.

Nem nyilatkoztak

A szomszéd kisváros, Csorna strandjának megnyitásáról nincs információnk. Az üzemeltető cég képviselője többszöri megkeresésünkre sem kívánt nyilatkozni lapunknak a részletekről.

Száz forinttal drágább

Kapuváron az elmúlt évhez képest száz forinttal emelkedtek a napijegyek árai. A felnőttek nyolcszáz, a diákok és nyugdíjasok hétszáz forintot fizetnek. Délután egy órától hatszáz és ötszáz forintba kerülnek a belépők. A tíz alkalomra szóló felnőttbérlet hétezer forintba kerül, ugyanez diákoknak és nyugdíjasoknak hatezer forint. Idén újdonság a háromezer forintos úszóbérlet. Naponta reggel kilenc és este hét óra között várják a vendégeket Kapuváron.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestek az utcán

Az iraki rendőrség 43, fejlövéssel megölt ember holttestét találta Bagdad utcáin az utóbbi 24 óra… Tovább olvasom