Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 27°C Még több cikk.

Majtényi durván leiskolázta Hollik Istvánt

Majtényi: Beszélhetnénk a magyar oktatás siralmas voltáról, ennek kapcsán a számok megértésének totális csődjéről is, de tegyünk úgy, mintha felelős személy felelős nyilatkozatát olvasnánk.
Majtényi Soroshoz fűződő kapcsolatát firtatta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

"Majtényi Lászlónak mit kell tennie Soros Györgynek", képviseli-e Soros György érdekeit vagy politikai nézeteit - tette fel ezt és még további kérdéseit a képviselő - számolt be lapunk pénteken.

Majtényi László közleményben reagált.

Hollik István szóvivő furcsa kérdésekkel fordult hozzám. Rendes körülmények között ezeket válasz nélkül hagynám, tekintve azonban, hogy rövidesen államfőjelölt leszek, legjobb tudásom szerint igyekszem válaszolni - kezdte közleményét Majtényi László

A szóvivő az általam vezetett Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) nyilvánosságra hozott adataiból dolgozik, de sajnos az adatok értelmezése kifog rajta. Beszélhetnénk a magyar oktatás siralmas voltáról, ennek kapcsán a számok megértésének totális csődjéről is, de tegyünk úgy, mintha felelős személy felelős nyilatkozatát olvasnánk

- fogalmazott a leendő államfőjelölt.

Az EKINT igazgatója leírja, hogy Hollik a nyilvánosan megjelentetett beszámolóikban szereplő pénzeket (a projektekre megítélt és folyósított összegeket) "tudatlanul" összeadta, így téves eredményre jutott.

Kénytelen vagyok kiábrándítani: hat év alatt az EKINT saját céljaira 57 és félmillió forintot kapott Soros Györgyhöz köthető forrásból. Megjegyzem, a 145 milliós támogatás is teljesen helyénvaló lenne.

- fogalmazott az intézet vezetője.

Személyes bevételeivel kapcsolatban is tisztázta magát Majtényi.
Hat évig ombudsman voltam, húsz hónapig pedig az ORTT elnöke, amely tisztségről – tekintve hogy gyűlölöm a korrupciót – úgy mondtam le, hogy nem csupán a miniszteri fizetést, de a nekem járó tetemes végkielégítést is a kasszában hagytam. Egyetemi tanár vagyok, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, sok évig folytattam ügyvédi tevékenységet, amit jelenleg szüneteltetek. Mostani bevételeim alapvetően egyetemi oktatói tevékenységemből származnak, minden egyéb forrásom legfeljebb kiegészítés - fogalmazott.

Az elnökválasztási kampányom költségei eddig nulla forintot tettek ki, miközben többen, köztük ismeretlenek, felajánlottak támogatást, ám ezeket elhárítottam. És ez a kampány nulla forintos is marad.

- zárta le a vitát az MSZP államfőjelöltje.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NEB feloldaná az ügynökneveket tartalmazó mágnesszalagok titkosítását

A NEB feloldaná az ügynökneveket tartalmazó mágnesszalagok titkosítását
A szalagokon megőrzött adatok nagy része személyekre vonatkozik, de vannak például titkos lakásokra… Tovább olvasom