Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Magyarul is áldott karácsonyt kívánt XVI. Benedek

Az utóbbi évszázadokban nagy haladást tett az emberiség technikai-anyagi téren, de félő, hogy áldozata lesz tevékenységének, ha szíve ürességével kell szembenéznie - mondta a katolikus egyház feje.
XVI. Benedek a római Szent Péter bazilika erkélyén
XVI. Benedek
a római Szent Péter bazilika erkélyéről elhangzott karácsonyi üzenetében kijelentette: ezért fontos, hogy az emberek megnyissák szívüket Krisztus szavainak, a szeretetnek. A karácsonyi üzenet után a pápa a világ számos nyelvén kívánt áldott karácsonyt; először olaszul, franciául, angolul, németül, majd arabul, szuahéli nyelven és kínaiul.

Az idén más a nyelvek sorrendje, mint eddig volt. Huszadikként a magyarokhoz szólt XVI. Benedek: Áldott karácsonyt! – mondta a pápa, majd karácsonyi Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és az egész világra.

A Szent Péter térre szegeződött a világ szeme, több mint 70 ország 120 televíziója és rádiója közvetítette XVI. Benedek pápa első karácsonyi beszédét, ahogy az elmúlt éjjelen az első karácsonyi szentmisét pontifikálta a Szent Péter Bazilikában. A pápa békét sürgetett a Szentföldön.

A katolikus egyházfő az általa tartott első karácsonyi éjféli misén a közel-keleti békéért imádkozott a vatikáni bazilikában. A Rómába érkezett zarándokok, akik nem fértek be a bazilikába, a téren óriási kivetítőn követték a misét.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távol Európától, távol Magyarországtól

Hogyan töltik a szentestét a hazájuktól több ezer kilométerre lévő szegediek? Hogyan élik meg, hogy… Tovább olvasom