Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Magyarországon is leszállhattak a fogolyszállít

Polgár Viktor elmondta: a magyar kormány is csak azóta tud az esetekről, amióta azok a sajtóban megjelentek. A külügyi szóvivő hangsúlyozta, hogy Magyarország ezekben az ügyekben nem érintett, a magyar hatóságok a rendelkezésükre álló ellenőrzési lehetőségeket kihasználták, és ezek alapján nem találtak gyanús körülményt.
Az Amnesty International által említett járatokról annyit tudtak, hogy magáncéllal jártak Magyarországon – mondta a szóvivő hozzátéve, hogy a magyar hatóságok ismerték a gépek indulási és a célállomását, valamint azt is, hogy hányan tartózkodnak a fedélzeten. Az utasok kilétét a nemzetközi gyakorlat alapján nem ellenőrzik, ha nem szállnak ki. Utólag már nem megállapítható, hogy voltak-e foglyok a gépeken – hangsúlyozta Polgár Viktor.

Előzőleg az Amnesty International magyar szervezete kérdéssel fordult a magyar kormányhoz több, szerintük gyanús leszállással kapcsolatban. A jogvédő szervezet említést tett egy tavaly januárban Ferihegyen landolt magángépről, amely Kuvaitból érkezett, valamint egy tavaly őszi esetről is. Az AI szerint bebizonyosodott, a gépeket a CIA fedőszervezeten keresztül bérelte és nagy valószínűséggel arra használta, hogy terrorizmussal gyanúsított személyeket szállított a guantanamói fogolytáborba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom