Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Magyar Vidék és Polgári Párt

Mit akar a Vidék Pártja?

– Vállaljuk a magyar valóság és ezen belül a vidék, az agrárium helyzetének ismeretében a valóságos politikai érdekképviseletét a vidéknek.

– Vállaljuk és megvalósítjuk a csak kizárólag általunk képviselt vidékpolitikát, azt, hogy a magyar vidék részesüljön tartós pozitív diszkriminációban a fővárossal szemben.

– Vállaljuk, hogy az elsietett és nem kellően megalapozott, a vidéket és az agráriumot az uniós csatlakozásnak kiszolgáló politikát megváltoztatjuk és elérjük, hogy a magyar gazda ugyanolyan támogatást kapjon, mint külföldi társa.

– Elutasítjuk a hagyományosan csak bal- és jobboldali gondolkodást, és vállaljuk az emberek ügyei- nek pragmatikus kezelését.

– Piac
Azt akarjuk, hogy az istenadta magyar föld termékei végre értéküknek megfelelően kerülhessenek mind belföldön, mind külföldön eladásra, minél több termény és termék jobb áron, és ennek hasznából a termelő is méltóképpen részesüljön. Azt akarjuk, hogy parlamenti képviselőink kikényszerítsék azt, hogy az Európai Unióban bevált és leghatékonyabb piacvédelmi és piacszerzési módszereket valósítsa meg az ország. Azt akarjuk, hogy a magyar gazda számára ne csak álom maradjon a dán, a francia, a holland, sőt, akár a görög és a portugál termelő élete és lehetőségei, ugyanannyi piacvédelmet fogunk nyújtani a mi termelőinknek, amit megkapnak az unióban élő sorstársaink is.

Azt akarjuk, hogy a mezőgazdasági feldolgozó- és felvásárlószektorban legyen magyar tulajdonos, ezért tulajdoni részt biztosítunk a magyar termelői csoportoknak is. Azt akarjuk, hogy parlamenti képviselőink világosan szembesítik az EU döntéshozó bürokráciáját az zal, hogy kinek kell félni az egyenlő versenytől, nekünk vagy a régi tagországoknak és azok termelőinek.

Azt akarjuk, hogy a multinacionális bevásárlóközpontok polcain kötelezően jelen legyenek a – megfelelő minőségben – magyar mezőgazdaság és feldolgozóipar termékei. Azt akarjuk, hogy a helyben termelt terményt és termékeket a megfelelő áron értékesíteni lehessen.

– Föld
Azt akarjuk, hogy a magyar emberek, a gazdák, a magyar termelők földvásárlását a mindenkori kormány állami támogatással és hitelek nyújtásával garantálja. Azt akarjuk, hogy a termőföld csak magyar természetes személy tulajdonában lehessen.

– Támogatás
Azt akarjuk, hogy parlamenti képviselőink elérjék, hogy a kormány kikényszerítse az unióból az utolsó nekünk járó eurót is. Azt akarjuk, hogy parlamenti képviselőink őrködjenek azon, hogy a vidéknek járó nemzeti támogatás minden fillérét időben kifizesse a mindenkori kormány. Azt akarjuk, hogy ne kelljen Magyarországon a magyar gazdának olyan külföldi termékekkel versenyeznie, amelyek külföldön sokszoros piacra kerülési támogatást kapnak, és – ők – politikai úton lebontatják azt a magyar piacvédelmet, melyet otthon magától értendően gyakorolnak. Azt akarjuk, hogy a kormány nyújtson állami garanciát a mezőgazdasági kistermelő és őstermelő terményeinek felvásárlására.

– Élhető környezet
Azt akarjuk, hogy ismét jó legyen vidéken élni. Azt akarjuk, hogy a falusi élet visszanyerje nyugalmát és főleg biztonságát, és megszűnjön a környezet szennyezése és ne a vidék legyen az illegális szemét- és hulladéklerakás helyszíne.

Azt akarjuk, hogy váljanak élhetővé a faluközösségek, árammal és közművel, valamint szilárd burkolatú utakkal látjuk el négy éven belül valamennyi falusi utcát és tanyát.

A Vidék Pártja (MVPP) a magyar vidék iránt elkötelezett, nemzeti érdekeket képviselő, a keresztény eszmeiség talaján álló, független középpárt.

A párt megyei listája

1. Dr. Nagy Csaba Attila
2. Fehér Csaba
3. Jánosi Lajos
4. Paár Dénes
5. Dr. Friedl László Mihály
6. Wandraschek Ferenc Antal
7. Hegyi Zsuzsanna
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

csak az abda büntetett

Tovább olvasom