Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Magyar művészt nyomott agyon egy szobor Németországban

Halálos balesetet szenvedett Gubis Mihály 58 éves magyar grafikus Németországban: rádőlt és agyonnyomta őt egy kőszobor, amelyet épp egy kiállításra akart szállítani a baden-württembergi Mundelsheimben.
A német rendőrség csütörtöki közlése szerint előző nap délután a nyolc méter magas, 1,5 tonna súlyú szobor akkor dőlt el, amikor Gubis Mihály a mű kínai alkotójának segített volna felrakni egy teherautóra, hogy a Neckarkunst II című kiállításra szállítsák. Gubis Mihály testével megpróbálta megtámasztani a szobrot, de az rádőlt, és azonnal kioltotta az életét. A tragikus baleset miatt lemondták a kiállítás nyitó ünnepségét.

Gubis Mihály főiskolát nem végzett, de alkotott különböző művésztelepeken, tanárai között volt Fodor József, Hézső Ferenc és Xantus Gyula. Része volt a Békéscsabai Műhely megalapításában. Később a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Galéria tagja lett.

Számos díjat nyert plakátjaival és tervezőgrafikusként, de foglalkozott táj- és földművészettel, installációkkal, plasztikával, és szervezett performace-okat. Expresszív, drámai feszültségekkel teli, egyszerű, de igen változatos, szenvedélyes formavilágot alakított ki.

MTI/dpa/hirado.hu
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepel az Alsó-Lövérek iskolája

Duplán jubilál a soproni Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola, hiszen ötven éve állnak a… Tovább olvasom