Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ma megkapják fizetésüket

Napok óta ígérik, de tegnap még nem volt a Sempermed kft. dolgozóinak számláján a fizetésük. A cég ügyvezető igazgatója, Kormos Zsolt állítja, banktechnikai probléma volt, ma mindenki hozzájuthat béréhez.
A Sempermed kft. 258 dolgozója várja már napok óta, hogy megcsörrenjen mobiljuk, jelezve, bankszámlájukra megérkezett a fizetésük.
– Tudom, nem sok az a pénz, amit várunk, de minden fillér számít – mondotta egy fiatal nő, aki két műszakban csomagol orvosi gumikesztyűket. – Általában nyolcadikán kapjuk meg a fizetésünket, de ebben a hónapban késik az átutalás. Hétfőn azt ígérték, tizedikén megkapjuk, csütörtökön pedig azt hallottuk, hogy majd holnap. Fiatal házasok vagyunk, igaz, két keresetből élünk, de egyáltalán nem mindegy, hogy megkapjuk-e azt a bért, amiért már megdolgoztunk. Általában 58–62 ezer forintot keresek, pontosabban ennyi érkezik a számlámra. Kevés, de ha ezt sem kapjuk meg, akkor mitévők legyünk?
A kérdés a levegőben maradt, ugyanis – mint megtudtuk – a dolgozóknak nincs érdekvédelmi szervezetük, gyakorlatilag kiszolgáltatottak, s csak abban bízhatnak, valóban technikai problémák merültek fel, s a pénz ma ott lesz a számlákon.
– Rajtunk kívül álló okok miatt késik a dolgozók fizetése – válaszolta érdeklődésünkre Kormos Zsolt, a kft. ügyvezető igazgatója. – Természetesen nem arról van szó, hogy fizetési gondjaink lennének, „csupán” egy banktechnikai probléma miatt nem érkezett még meg a dolgozók számlájára a pénz. Ezt tisztáztuk bankunknál, így semmi akadálya, hogy ma mindenki felvehesse a fizetését. Szeretném megjegyezni, én csak tavaly július óta vagyok itt, de a több éve itt dolgozó kollégák szerint ilyen gondunk még nem volt, most egy félretájékoztatás „áldozatai” lettünk. Remélem ilyen többet nem fordul elő, annál is inkább, mert osztrák tulajdonosaink is kényesek arra, hogy mindenki megkapja az elvégzett munkáért a fizetését. A munkabéreket többnyire napokkal a törvény által előírt dátum előtt át szoktuk utalni, talán emiatt is reagáltak érzékenyebben a kollégák az 1–2 napos csúszásra. Az érdekvédelmi szervezetek létrehozását, működését a munkáltató nem befolyásolhatja. Természetesen a munkavállalók a törvényben meghatározott módon képviseltethetik érdekeiket, és ehhez minden előírt támogatást megkapnak a cég vezetésétől, ha igénylik. Eddig – munkavállalói kezdeményezés hiányában – erre nem került sor.
– Örülök a hírnek – mondotta tegnap délután egy másik dolgozó, aki szintén nevének elhallgatását kérte. – Tudom, máshol is előfordul egy-két napos késés, de érthető az emberek félelme, mert szinte naponta hallani gyárak, üzemek fizetésképtelenségéről, bezárásáról. Mi keveset keresünk, de erre a kis pénzre is nagy szükségünk van.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.11.

Tovább olvasom