Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Ma kiderül, szegedi lesz-e a főügyész

Titkos szavazással döntenek a képviselők az Országgyűlés ülésének szünetében arról, hogy a Sólyom László köztársasági elnök által jelölt Horányi Miklós, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség főügyésze legyen-e az új legfőbb ügyész.
A Magyar Nemzet információi szerint az MSZP-frakció leszavazza majd Sólyom László jelöltjét, mivel nincs megelégedve Horányi Miklós "előéletével".

Az államfő nem egyeztetett előzetesen a pártokkal a jelölt személyéről, mivel olyan személyt kívánt javasolni, akit kizárólag szakmai alkalmasságát figyelembe véve választhat meg a parlament, és aki biztosítani tudja az ügyészi szervezet függetlenségét és pártatlanságát.

A parlamenti pártok közül a Fidesz, a KDNP és az MDF támogatják az államfő jelöltjét, az MSZP és az SZDSZ a plenáris ülést megelőző frakcióülésükön alakítják ki álláspontjukat.

A Magyar Hírlap szocialista és szabaddemokrata forrásai szerint a távozó legfőbb ügyészhez, Polt Péterhez való kötődése miatt már korábban egyértelművé tették: nem szavazzák meg a három éve még Polt szóvivőjeként dolgozó Horányit.

Magyar Nemzet/Magyar Hírlap
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alan Shearer: Rooney húzzon be egyet Cristiano Ronaldónak

Alan Shearer arra biztatta Rooneyt, hogy a Mancgester United felkészülésének kezdetén az legyen az… Tovább olvasom