Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Lucky Luke és a Daltonok

Hogy sikeresen hajthassák végre a tervezett bankrablást - és Dalton mama is büszke lehessen kicsi fiaira -, a két pitiáner fosztogató lenyúlja a láthatatlanná tevő csoda-sombrerót. Egy akciódús komédia egyenesen a vadnyugatról.
rendező: Philippe Haim

forgatókönyvíró: Ramzy Bedia, Michel Hazanavicius, Eric Judor
operatőr: David Carretero
producer: Said Ben Said, Yves Marmion
vágó: Richard Marizy

szereplő(k):
Til Schweiger (Lucky Luke)
Eric Judor (Joe Dalton)
Said Serrari (Jack Dalton)
Romain Berger (William Dalton)
Ramzy Bedia (Averell Dalton)
Marthe Villalonga (Dalton mama)
Elie Semoun (Doxey)
Sylvie Joly (Madame Billy)
Ginette Garcin (Madame James)
Marie-Pierre Casey (Madame Cassidy)
Michel Muller (a bankos)
Kad Merad (a mexikói rab)

A film sztorija

Joe a legifjabb, Averell a legidősebb Dalton gyermek. Ők ketten a kegyetlen, embertelenségéről elhíresült vadnyugat történetének két legkispályásabb gazfickója. Állandó pancserkedésük még saját szerető anyjukat is olyannyira felpaprikázza, hogy kiteszi a szűrüket a meghitt családi (tűz)fészekből. Eltökélik hát, nem utaznak többé kicsiben, két fivérükkel karöltve kifosztják a gulchi városi bankot - ahol még a pénztásrosok is mesterei a közelharcnak.

Hogyan alakulhatna másképp az eset? Természetesen jól elszúrják a rablást, és a hűvösön kötnek ki. Ám a testvérek a sitten sem tétlenkednek, újabb terven agyalnak. Mexikói cellatársuk elülteti a fülükben egy mágikus erejű sombreró elcsaklizásának ötletét, amelynek viselőjét a fejfedő láthatatlanná teszi. Joe és Averell megszökik a börtönből, és Mexikó felé veszi az irányt, felforgatva a vidéket, bármerre járjanak is. Szüntelen kötekedésüknek köszönhetően az egyik dél-amerikai faluban sikerül tömegbunyót szítaniuk, a forgatagban pedig lenyúlják a kalapot a vérszomjas bandafőnök, El Fembro fejéről.

Felszerelkezve a mágikus sombreróval, a Dalton bratyók hazaindulnak Texasba, hogy még egy kísérletet tegyenek a városi bankkal. Nyomukba szegődik azonban Lucky Luke, aki egy utazó ügynöktől szerez valamiféle igazságszérumot, és belecsempészi Joe italába. A gyanútlan briganti a szer hatására megvallja Luke-nak a rablás pontos tervét, újabb kalamajkák sorát elszabadítva a beismeréssel... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - lacxox

"A rajzolt világ ezúttal vizuális szempontból remekül élte túl a filmre adaptálást, sőt, a klasszikusoktól lopott zene és a számos (fogjuk rá)
ötletes képi megoldás is elfogadható. Kár, hogy mindez egy dögunalmas, alapjaiban elrontott filmet szolgál, amelyben hemzsegnek a koncepcionális hibák. Dr. Doxy a képregényben hasznavehetetlen löttyöket árusító csaló volt; Lucky Luke csupán gyorsabban lőtt árnyékánál, de nem száguldozott szemvillanás alatt és árnyéka sem élt külön életet; Rantanplan nem azonos Scooby-Dooval, és A maszk hatásfokával bíró varázstárgyaknak sincs keresnivalója a filmben."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyes ügyfélkapu percek alatt

Az elektronikus adózásról tartottak tájékoztatást az APEH megyei igazgatóságán. Tovább olvasom