Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Lomtalanítás

A Győri Kommunális Szolgálatató Kft. tájékoztatja Győr város lakosait, hoyg 2004. augusztus 7-től szeptember 11-ig öt szombati napon végzi a városias beépítésű területeken a lomtalanítást az alábbiak szerint:

Lomtalanító autó: peremkerületeknek nem

Győr falusias környezetéből, a külső kerületekből többen felhívták szerkesztőségünket, hogy nem szerepelnek a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) lomtalanítási térképén. Megkérdeztük, s kiderült: számukra nem jár a lomtalanító autó.
Likócs, Bácsa, Újváros vagy éppen Pinnyéd hiába keresi a nevét a lomtalanítási menetrendben. Számukra nem jár lomtalanító autó – tudtuk meg Széchenyi Tamástól, a Komszol lakosságihulladék-osztályának vezetőjétől. Elmondta: a győri közgyűlés tavaly decemberben elfogadta azt a rendeletet, amely szerint csak ott lomtalanítanak menetrendszerűen, ahol a szemétszállítás nem heti egyszeres, vagyis a leginkább sűrűn lakott területeken.

A falusias beépítésű helyeken – idetartozik többek között Likócs, Ménfőcsanak, Bácsa, Pinnyéd – nincs ilyen jellegű lomtalanítás. Ezekben a városrészekben kijelölt pontok vannak, ahova hétfőtől péntekig lehet elvinni a lomtalanításra szánt holmikat, és azt a Komszol elszállítja. A győri szeméttelepre bárki vihet szemetet, és azt ingyenesen otthagyhatja.

Széchenyi Tamás lapunk kérdésére elmondta azt is, hogy a kukások kizárólag a Komszol emblémájával ellátott zsákokba kihelyezett szemetet viszik el a kukák tartalmán kívül. Egy ilyen zsák 176 forintba kerül, és a kukáskocsik sofőrjeinél, valamint a vállalat virágboltjában is megvásárolható.


A kidobásra szánt lomot továbbra is a kukásjárat útvonalától számított 10 méteren belül, lehetőleg az utcafrontra helyezzék ki, legkésőbb péntekig estig.

Csak a megadott területen történik a lom elszállítása, más városrészben a kihelyezés köztisztasági szabálysértésnek minősül.
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
2. 2004. 08. 14

Nádorváros, a Tihanyi Árpád úttól nyugatra eső terület

3. 2004. 08.28.
Marcalváros I.-II., Gyárváros


4. 2004. 09. 04.
Belváros

5. 2004. 09. 11.
Révfalu kétszeres ürítésű része,
Sziget, Kossuth Lajos u.

A heti programot a Kisalföld keddi számaiban folyamatosan közöljük.
Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kidobásra szánt lomot a kukásjárat útvonalától számított 10 méteren belül az utcafrontra helyezzék ki úgy, hogy az a forgalmat ne akadályozza. A kihelyezett lom megfelelő elszállítsának érdekében fontos, hogy a kirakodás pénteken estig megtörténjen. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy csak a megadott területen történik a lom elszállítása. Más városrészben, nem a meghirdetett időpontban történő kihelyezés köztisztasági szabálysértésnek minősül.


A falusias beépítésű területek lomtalanításának helyettesítésére a városban 5 db, felügyelettel működtetett hulladékgyűjtő szigetet üzemeltetünk.

Ezek az alábbi helyeken találhatók:

1. Pápai úti szeméttelep
2. Kisbácsa: Kalapács u. és Szitásdomb u. sarok
3. Győrszentiván: Homoksori u. vége, buszforduló
4. Újváros: Nép u.
5. Kismegyer: Ötház u.
Nyitvatartási idő: hétfőtől szombatig 8-16 óráig


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Lőrinc: Kicsi vagyok én

Tovább olvasom