Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

LMP: el akarják lehetetleníteni az esztergomi polgármester munkáját

Az LMP véleménye szerint helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvény tervezett módosítása arra szolgál, hogy azáltal ellehetetlenítsék az esztergomi polgármester munkáját.

Az LMP véleménye szerint helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvény tervezett módosítása arra szolgál, hogy azáltal ellehetetlenítsék az esztergomi polgármester munkáját - írta Szilágyi Péter szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottságának LMP-s tagja arra hívja fel a figyelmet, hogy két kormánypárti képviselő, Kósa Lajos és Habis László ezen a héten egy olyan, „visszamenőleges hatályú javaslatot” nyújtott be az Országgyűlésnek, amelyik a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvényt módosítaná. Véleménye szerint ezzel ellehetetlenítenék Tétényi Éva esztergomi polgármester munkáját.

Szilágyi Péter meglátása szerint a módosítás lehetővé tenné, hogy a helyi adósságrendezési eljárás megindítását utólag jogszerűtlennek nyilvánítsák. A politikus hangsúlyozza, hogy a most beadott törvénymódosítás értelmében még arra is lehetőség lesz, hogy az utólag jogszerűtlennek minősülő adósságrendezési kezdeményezés miatt a város jelenlegi polgármesterét akár egymillió forintos bírsággal is sújtsák.

Emlékeztet arra, hogy a beterjesztők szerint a mostani módosítás célja a képviselőtestületek hatáskörének erősítse azáltal, hogy adósságrendezési eljárást csak képviselőtestületi döntéssel vagy a hitelezők által lehessen kezdeményezni. Az LMP-s politikus viszont úgy véli, hogy a módosítás nyomán a folyamatban levő ügyek is célkeresztbe kerülhetnek, az igazi cél nyilvánvalóan az esztergomi polgármester ellehetetlenítése.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szanyi szerint Gyurcsány szivárogtatta ki az őszödi beszédet

Szanyi Tibor, az MSZP politikusa egy Facebook-bejegyzésében azt írta Gyurcsány Ferenc őszödi… Tovább olvasom