Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

LMP: az emberek problémáitól lesz hangos az Országgyűlés

Az LMP parlamenti frakciója azt ígéri: az emberek problémáitól teszik hangossá az Országgyűlést a következő négy évben - erről Szél Bernadett társelnök-frakcióvezető és Keresztes Lóránt László frakcióvezető-helyettes beszélt szerdai, budapesti sajtótájékoztatójukon.
Szél Bernadett szerint a politikusok megfeledkeztek a mindennapi emberek mindennapi problémáiról. Az LMP azonban nyitott ezek közvetítésére: a helyiugyek.hu honlapon valamint a legnagyobb közösségi oldalon is várja az észrevételeket, amelyeket aztán szakértők segítségével dolgoznak fel.
    
Az őket megkeresők maguk is követhetik ügyük alakulását, meghívják majd őket a parlamentbe, hogy lássák: a kormánypártok hogyan reagálnak arra - tette hozzá. 
    
Keresztes László Lóránt ezt azzal egészítette ki: önkormányzati képviselőként is látta, hogy számos kérdés megoldását országos szinten kell kezdeni. Ilyen például a víziközmű vagy a közösségi közlekedés fenntartása, az önkormányzatok működése, vagyis nagy rendszereket kell alapvetően átalakítani ahhoz, hogy az emberek hozzáférhessenek a legfontosabb szolgáltatásokhoz. 
    
Elmondta: ezen ügyeken együtt dolgoznak majd az LMP önkormányzati képviselőivel. 
    
A két héten belül esedékes LMP-tisztújításról Szél Bernadett, a női társelnöki poszt egyetlen jelöltje, azt mondta: azt követően is keményen dolgoznak majd a zöldpolitika érvényre juttatásán. 
    
Keresztes László Lóránt, aki egyedüli jelölt a férfi társelnöki posztra, kérdésre arról beszélt: legfontosabb feladatnak a vidéki hálózat kiépítését tartja, amely máig nem teljes, így komoly korlátja az LMP erőgyűjtésének. Ehhez szerinte strukturális változtatásokra is szükség van a pártban. Hozzátette: ez egybevág azzal, hogy az ellenzéknek szerinte egyértelműbben kell politizálnia, és fel kell vállalnia olyan vitákat, amelyeket eddig került, ekkor nyújthat valódi alternatívát akár a másfél év múlva esedékes önkormányzati választáson is. 
    
Közölte azt is: radikálisabbá kívánja tenni az LMP működését, szerinte konkrét ügyeket a parlamenti vita mellett az utcára is ki kell vinni. 
    
Az LMP szövetségi politikájáról azt mondta: arról a kongresszusuk dönt, személyes javaslatait azonban megteszi majd. Ezek azon alapulnak, hogy szerinte a szavazók áprilisban világossá tették, az ellenzéki oldalon mely irányba fordulnának. Emlékeztetett: a régi baloldali pártok komoly szavazatcsökkenést szenvedtek el, míg a 21. századi, eddigi kormányzati felelősséggel nem terhelt pártok - az LMP mellett a Jobbik, a Momentum vagy akár a Kétfarkú Kutya Párt - együttesen több százezerrel növelték támogatóik számát, majdnem 30 százalékot értek el. 
    
Kérdésként vetette fel, vajon a Jobbik megmarad-e a néppártosodás útján. Ebben az esetben ezen pártokat a következő önkormányzati választáson a civilekkel együtt szóba jöhető partnerként nevezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az MSZP csak a belső hatalmi harcaival van elfoglalva

A Fidesz szerint az MSZP csak a saját belső hatalmi harcaival van elfoglalva, semmit nem tanultak a… Tovább olvasom