Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Licit nélkül zárult az árverés

Teljes kudarccal zárult az első roncsautólicit Győrben: a kínált tíz autóból egyetlenegyre sem érkezett ajánlat. A vevők csalódtak, azt hitték ugyanis, hogy forgalomból kivont járműveket kapnak, ami számukra sokkal olcsóbb lett volna.
Mintegy húszan mentek ki Győrszentiván határába, az Alcufer telephelyén meghirdetett roncsautó-árverésre. A tíz autó mindegyike üzemképtelen volt, de a forgalomból még nem vonták ki egyiket sem. A leendő vevőknek két napon belül el kellett volna vinniük a járművet a helyszínről, majd pedig dönthettek volna arról, hogy leműszakiztatják és átíratják, vagy pedig a forgalomból kivonatják a kocsit.

Alkatrésznek kellett volna

S itt kezdődtek a bajok... Merthogy a vevők egy része autóbontóból vagy szerelőműhelyből jött, így csak alkatrésznek vásárolta volna meg a roncsokat. Kevesebben voltak olyanok, akik régi autóra vágytak, amelyet aztán helyrehoznak, a szükséges engedélyeket megszerzik, és saját kedvtelésükre egyszer-egyszer hajtják az úton. Bármi is volt a cél, az egyébként olcsón (4–8 ezer forint plusz áfáért) kínált autók így már nem kellettek senkinek.
Mind az átíratás, mind pedig a forgalomból kivonás ugyanis több tízezer forintba került volna, amiért viszont már működőképes autót is kaphatnak – máshol.

Másikat néztek ki

Nem beszélve arról, hogy a kínált tíz autó egyike sem érdekelte igazán a vevőket, ők más járműveket néztek ki a telepen, amelyek nem voltak eladók...

Nem várható újabb licit

A lényeg a lényeg, a város – amely eddig is fizette az autók tárolásának tetemes költségét – nem tudott megszabadulni a roncsoktól. Valószínű, hogy hasonló licitet mostanában nem rendeznek, ilyen feltételekkel ugyanis nyilván nem jelentkeznek tömegével vevők. Főképp úgy nem, ha kétütemű Trabantot kínálnak nekik, amelyről tudvalévő: zöldkártyát már nem kaphat ez a típusú gépkocsi, csak ha katalizátort (is) szerelnek bele. Ne csodálkozzon senki, ha ezen az ajánlaton csak mosolyogtak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszi és csibe

Tovább olvasom