Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

licenc: szerdán döntenek

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége szerdán rendkívüli ülésen dönt arról, hogy a Ferencváros és az újonc Vác részt vehet-e az élvonalbeli bajnokságban.

labdarúgás

A tizenhat élvonalbeli csapat nevezését elfogadta a szövetség, a Ferencváros és a Vác azonban nem rendelkezik klublicenccel, így elvileg nem léphet pályára a legmagasabb osztályban.
A nevezési feltételeket az MLSZ határozza meg az adott szezonra érvényes versenykiírásban. Ennek értelmében minden egyesületnek többek között igazolnia kellett, hogy nincs három hónapnál régebbi lejárt köztartozása és ezt APEH-, VPOP-igazolásokkal alá tudja támasztani, „a sportszervezet rendelkezik és a bajnokság teljes időszaka alatt rendelkezni fog mindazon személyi, tárgyi, pénzügyi feltételekkel, melyek szükségesek a bajnokságban való részvételhez, a jelenleg ismert és jövőbeni vállalt pénzügyi kötelezettségek teljesítéséhez”.
A kluboknak június 15-ig vissza kellett fizetniük a reorganizációs hitelt is, ennek a feltételnek négy egyesület nem felelt meg, de az ő tartozásukat az MLSZ átvállalta, így a nevezéssel kapcsolatos előírásokat mindenkinek sikerült teljesíteni – ezt Kisteleki István, az MLSZ elnöke jelentette be a bajnokság július 12-i sorsolásán.
A licencadó testület szerint két élvonalbeli egyesület, a Ferencváros és a Vác nem felelt meg az

UEFA előírásainak. A licencszabályzat alapján „csak azok a klubok vehetnek részt az NB I és az UEFA-klubtornák küzdelmeiben, amelyek május 31-ig megszerezték a klublicencet és sporteredményeik alapján minősítést nyertek”.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Irán tárgyalna az uránról

Teherán „elfogadható tárgyalási alapnak” ítélte vasárnap az

európai… Tovább olvasom