Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Lezárult

a Comenius- program

Az Európai Unió nem csupán gazdasági, hanem emberek alkotta közösség is. Ezért a kapcsolatokra is figyelni kell – jelentette ki Csornán Helga Hinse, a három éve kezdődött Comenius-program német koordinátora.
A vendéglátók mellett német, olasz, spanyol, finn tanárok és diákok vettek részt azon a találkozón, amelyet a csornai Hunyadi-gimnáziumban rendeztek a három éve kezdődött Comenius-program zárásaként.
– Mi két éve csatlakoztunk a programhoz – mondta Szeőcsné Élő Katalin, a házigazda intézmény koordinátora. – Az elmúlt időszakban egymás hazájában kutattuk a kismesterségeket, foglalkoztunk a hagyományokkal, a turizmussal. A programot ezzel a koordinációs megbeszéléssel zárjuk le, de reméljük, továbbra is kapcsolatban maradunk. Ha nem sikerül nyerni az unió pályázatán, iskolai szinten kívánjuk folytatni az együttműködést.
Szeőcsné Élő Katalin szerint a csornaiak zökkenőmentesen illeszkedtek be a közösségbe, komolyan vették a munkát, és sikerrel álltak helyt.
A németországi koordinátor, Helga Hinse elmondta: a Comenius-programban nem csak a munkát kell előtérbe helyezni, legalább olyan fontos a tanárok, diákok közötti barátság is.
– Amikor először találkoztunk Olaszországban, már akkor kiderült, hogy jó barátok leszünk – fűzte hozzá Helga Hinse. – Arra törekszünk, hogy a jövőben is megmaradjon a kapcsolat közöttünk. Ha kialakulnak a stabil barátságok, könnyebb lesz továbbvinni a projektet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom