Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Lezárták a BKV-hajó Haller utcai állomását

Bár hamar népszerűvé vált a BKV nyári hajójárata az utazók körében, úgy tűnik, a Haller utcai megállót feleslegesen építették meg, mivel a BKV
Bár hamar népszerűvé vált a BKV nyári hajójárata az utazók körében, úgy tűnik, a Haller utcai megállót feleslegesen építették meg, mivel a BKV – hivatalosan az alacsony vízállás miatt – bezárta az állomást - számol be róla a Népszava.

A lap csütörtöki száma ismerteti: a Duna alacsony vízállására hivatkozva a BKV hajójáratai
a közlekedési társaság honlapja szerint bizonytalan ideig nem érintik a Haller utcai megállót. A BKV szerint balesetveszélyessé vált a kikötőhíd meredeksége, így a hajókat a partról az utasok csak nehezen tudják megközelíteni. Amennyiben hétvégéig nem nő a vízszint, a munkaszüneti napokon közlekedő D-13-as járatok sem kötnek ki a Haller utcánál.

A BKV-közlemény érdekessége, hogy a bejelentést megelőzően nem a Duna miatt tűnt használhatatlannak a megálló: az index.hu múlt pénteken hívta fel rá a figyelmet, hogy a Haller utcai állomásról nem lehet más tömegközlekedési eszközre átszállni. A megálló mellett futnak ugyan a csepeli HÉV sínei, azonban a vonatok a bal és jobb oldali irányban, mintegy 600-900 méterre lévő, csak gyalogosan megközelíthető állomásokon állnak meg. A sínpárokat kerítés zárja el, az aluljáró pedig egy hosszú ideje szünetelő építkezés miatt van lezárva. A Haller utcához igyekvő utasok tehát eddig vagy átvergődtek az itt-ott megbontott kerítéseken és a balesetveszélyes síneken, vagy elsétáltak a Boráros téri vagy a Rákóczi téri közlekedési csomópontig – írja a lap.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bűncselekmény elévülése után is nyomoznak majd a zsákmány után

Olyan törvénytervezet előkészítésén dolgoznak, amely elfogadása esetén lényegében korlátlan ideig… Tovább olvasom