Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Letartóztatták a Fidesz sajtóosztályának vezető munkatársát

Befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják és őrizetbe vették a Fidesz sajtóosztályának egyik vezető munkatársát. Nemzetközi újságíró-igazolványokkal kereskedett.
Befolyással való üzérkedés nemzetközi kapcsolatban - ennek a bűncselekménynek az elkövetésével gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség K. Krisztiánt, a Fidesz sajtóosztályának egyik vezető munkatársát.

Papp Gábor, K. Krisztián védője tegnap újságírók előtt elmondta: K. Krisztiánt kedd délelőtt 11 órakor vették őrizetbe a Képviselői Irodaházban. Késő délután kihallgatták, ahol közölték vele a gyanúsítás tényét. A "befolyással való üzérkedés nemzetközi kapcsolatban" öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A büntető törvénykönyv szerint az követi el ezt a bűncselekményt, aki arra való hivatkozással, hogy külföldi hivatalos személyt befolyásol, maga vagy más számára jogtalan előnyt kér vagy elfogad. Papp Gábor ügyvéd mindössze annyit közölt, hogy K. Krisztiánt tegnap délelőtt egyedül vették őrizetbe, s a lakásán házkutatás volt. Arról viszont semmilyen információt nem kívánt adni, hogy K. Krisztián milyen nemzetiségű személyt "befolyásolt", illetve milyen összegről (vagy előnyről) van szó.

Papp Gábor azt szükségesnek tartotta közölni, hogy az ügynek semmilyen politikai vonatkozása nincs. K. Krisztiánt ma kora délután újra kihallgatják. A Fidesz sajtóosztálya mindazonáltal fölmentette a sajtóosztály vezető munkatársát a munka alól mindaddig, amíg nem kerül pont az ügy végére.

A Népszabadság értesülései szerint K. Krisztián nemzetközi újságíró-igazolványokkal kereskedett, amelyek darabját 350 ezer forintért árusította fiataloknak. Ők az újságíró-igazolvány birtokában könnyen jutottak amerikai vízumhoz, s a tengerentúl vállaltak munkát. Minderre az FBI figyelt föl, s ők kezdeményezték az ügy fölgöngyölítését.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adomány az Erzsébet-kórháznak

Közel 150 ezer forint gyűlt össze a L.É.P.J. Tovább! Szolgálat Sopronért (a Hetednapi Adventista… Tovább olvasom