Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Lemony Snicket - A balszerencse áradása

"Ezek a könyvek a világ legszomorúbb könyvei közé tartoznak, és ha a gyomrod nem bírja az olyasféle kellemetlenségeket, mint például egy fertelmes gonosztevő, egy halálos kígyó, a hideg uborkaleves vagy egy szörnyű tűzeset, akkor azt tanácsolom, olvass inkább vidám könyveket ezek helyett. (Lemony Snicket)"

rendező: Brad Silberling
forgatókönyvíró: Daniel Handler
operatőr: Emmanuel Lubezki
jelmeztervező: Colleen Atwood
zene: Thomas Newman
látványtervező: Rick Heinrichs
vágó: Dylan Tichenor

szereplők:
Jim Carrey (Olaf)
Meryl Streep (Josephine)
Emily Browning (Violet Baudelaire)
Liam Aiken (Klaus Baudelaire)
Timothy Spall (Mr. Poe)
Billy Connolly (Montague Montague nagybácsi)
Jude Law (Lemony Snicket hangja)
Kara Hoffman (Sunny Baudelaire)
Shelby Hoffman (Sunny Baudelaire)

A film sztorija

"Ezek a könyvek a világ legszomorúbb könyvei közé tartoznak, és ha a gyomrod nem bírja az olyasféle kellemetlenségeket, mint például egy fertelmes gonosztevő, egy halálos kígyó, a hideg uborkaleves vagy egy szörnyű tűzeset, akkor azt tanácsolom, olvass inkább vidám könyveket ezek helyett. De könyörgöm, attól függetlenül, hogy rászánod-e magad és az idődet vagy sem eme szörnyű történetek elolvasására, nagy zokogások és bánatos hajtépések közepette, tartsd őket nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon, nagyon biztos helyen. Beleborzongok, ha arra gondolok, mi történne, ha az ellenségeimnek sikerülne megkaparintani őket, mielőtt el tudnék menni értük, hogy visszaszerezzem őket. Felhívom a figyelmedet arra, hogy amikor elmegyek a könyvekért, minden valószínűség szerint álruhában leszek.
Illő tisztelettel
Lemony Snicket"

www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

A Baudelaire-árvák története az angol varázslótanonc kalandjaihoz hasonlóan, szintén telistele van irodalmi és kultúrtörténeti utalásokkal. Az írástudók mintha az Írott Világ végét éreznék, irdatlan energiával próbálnak beletömködni mindent a 6-14 évig terjedő korosztály mi tagadás, mindent befogadó agyába. Fogalmazhatunk persze úgy is, mindent elkövetnek, hogy visszahódítsák az olvasás örömét lassan elfelejtő gyerekeket. A végeredményre várni kell, csak reménykedni lehet, hogy amikor a mostani gyerkőcök később irodalom órán belebotlanak Baudelaire, Shakespeare vagy éppen Poe nevébe, ismerősnek tűnhetnek majd azok, és el is olvassák műveiket. A balszerencse sújtott árvák történetében rendre felbukkannak ezek a nevek, olykor még idézetek formájában szövegeikkel is találkozhatunk. Hiszen Klaus Baudelaire könyvmoly, nővére, Violet feltaláló, velük kapcsolatban sok alkalom kínálkozik az irodalom "komoly" nagyjainak citálására, de a gonosz gyámjuk, Olaf gróf színész, igaz, hogy szándékai rosszak és egy tehetségtelen ripacs színészetében, de mégiscsak Shakespeare szövegét hívja segítségül, mikor nagyon ki akar mondani valamit. Szóval nevelő funkció rulez, tapsoljuk meg!

A teljes cikk
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lágyítsa meg a vizét!

Bosszankodott már a foltos mosdók, csempék miatt? Előfordult, hogy viszketett a bőre… Tovább olvasom