Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Lekérdezhető késedelmi pótlék

Az elektronikus bevallók augusztus 5-től az internetes folyószámla-lekérdezői felületen kérdezhetik le, hogy esetükben 2009-re állapított-e meg késedelmi pótlékot az APEH.

Az adóhatóság az elektronikus bevallóknak nem küldött folyószámla-kivonatot és késedelmipótlék-értesítőt, a nem elektronikus bevallók közül is csak azoknak, akiknél 2009-re késedelmi pótlékot állapított meg.

A 2009. évi pótlékkötelezettséget két módon tekinthetik meg az elektronikus bevallók. Az egyik lehetőség szerint a folyószámla lekérdezése során, 2010. november 15-i végdátum megadásával; akinél pótlékfizetési kötelezettséget állapítottak meg, az összeget a folyószámla késedelmi pótlék adónemén 2010. november 15-i dátummal láthatja.

A másik módja a lekérdezésnek a „Pótlék levezetés/Lekérdezés" menüpont megnyitása. Akinek nem kell pótlékot fizetnie, erről szöveges üzenet tájékoztatja. Akinél fizetési kötelezettséget állapítottak meg, annak a pótlék levezetése jelenik meg a képernyőn, ennek végén pedig a „Megfizetendő pótlék" mezőben szerepel az összeg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aug. 20., tűzijáték - Politikai hecckampány?

Az MSZP szerint a cég a törökbálinti Pyro-Technik Kft. raktárépületét sem tudta megvédeni attól a robbanástól, amelyben hárman meghaltak. Tovább olvasom