Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Lebegés

Több évtizednyi börtön képes elhitetni az emberrel: tényleg hatalmas hibát követett el, amit csak nagyon nehezen lehet jóvá tenni. Így van ezzel Manuel Jordan is, akit egy napon jó magaviselete miatt szabadlábra helyeznek életfogytiglani büntetéséből. Az utcára lépve szembesül azzal, hogy nem sok keresnivalója van ezen a világon, s egyetlen célja, hogy valamilyen módon vezekeljen múltbeli bűne miatt.
rendező: Ed Solomon

forgatókönyvíró: Ed Solomon
operatőr: Roger Deakins
jelmeztervező: Marie-Sylvie Deveau
zene: Mark Everett
látványtervező: François Séguin
vágó: Pietro Scalia

szereplő(k):
Billy Bob Thornton (Manuel Jordan)
Morgan Freeman (Miles Evans)
Holly Hunter (Adele Easley)
Kirsten Dunst (Sofia Mellinger)
Manuel Aranguiz (Senor Aguilar)
Dorian Harewood (Mackie Whittaker)
Catherine Colvey (Claire Mellinger)

A film sztorija

Manual Jordan (Billy Bob Thornton - Szörnyek keringője) letöltötte börtönbüntetését. A bizottság alkalmasnak találta arra, hogy szabadlábra helyezzék. Ő azonban szívesebben maradna a börtönben. Manual megölt egy embert. Még csak nem is egy férfit, hanem egy fiatal srácot. Az áldozat, Abner Easley fényképe, a cella falán lévő, sárguló újságpapír-kivágásról azóta is Manualt nézi, egy fiatalon kioltott élet szomorúságával. És most Manual szabad. Úgy megváltozott, hogy rá sem lehet ismerni, valami mégis ellenállhatatlanul abba a városba vonzza, ahol a bűntényt elkövette. Vajon mi az, amit keres? Bűnbocsánatot? Megváltást?

Manuel megismerkedik egy rejtélyes, lelkésszel, Miles Evans-szal (Morgan Freeman - Miss Daisy sofőrje), aki munkát ad neki egy meglehetősen kétes hírű környék parókiáján. A fizetség egy szoba, ahol Manual lakhat, és ahol Abner Easley fényképe rövidesen ismét a fő helyre kerül. De míg Manual szembenéz múltja kísérteteivel, Miles egyfolytában menekül a
saját kísértetei elől. Éppen úgy, ahogy ezt a kábszeres Sofia (Kirsten Dunst - Pókember) is teszi, ez a gyönyörű fiatal nő, aki nyilvánvalóan önszántából igyekszik a vesztébe rohanni, és aki rendszeresen Manual segítségére szorul, hogy hazataláljon a parókia melletti bárból.

De akinek Manual tényleg segíteni akar, az Adele (Holly Hunter - Zongoralecke, A Cég), Abner Easley nővére. Adele fia, akit szintén Abnernek hívnak, rebellis hajlamú fiatalember, és azon a rossz úton jár, amit Manual oly jól ismer. De lehet, hogy amikor Adele-nek és a fiatal Abnernek próbál baráti segítséget nyújtani, Manual egyszerűen csak saját megváltására gondol, és az általa elkövetett bűnt akarja jóvátenni. Ahogy Adele iránti érzelmei formát öltenek, Manualnak rá kell jönnie, hogy bár másoknak tud segíteni abban, hogy higgyenek a jövőben, saját múltját nem tudja meg nem történtté tenni... www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - BP

"Az össze-vissza történeten nem segítenek az egyébként neves színészek sem, akik láthatóan nem nagyon tudtak mit kezdeni szerepükkel. Billy Bob Thorton egyetlen, érzelemmentes arccal demonstrál a film elejétől a végéig, és bizony a hosszú ősz haj még nevetségesen is terpeszkedik unott arca felett. Kirsten Dunst amellett, hogy nem igazán illeszkedik a cselekménybe, ismét egy elkallódott tinédzsert játszik, mint anno a felejthető Őrült és gyönyörű című moziban, minden különösebb beleélés nélkül. Mellettük szinte felüdülés Morgan Freeman játéka, de még ő is távol áll az értékelhető színvonaltól.

A Lebegés leginkább drámának nevezhető, de nem rendelkezik annak egyetlen pozitív elemével sem. Nincs feszültség, értékelhető történet és a végén a katarzis sem éri a nézőket. A forgatókönyvíróból lett rendező, Ed Solomon - kinek ez az első nagyjátékfilmes munkája - nem kapta el a fonalat, csapong, s ennek meg is van a hatása. Filmje szétesik, elveszti a néző érdeklődését, és csak értetlenséget hagy maga után, értéket egyáltalán nem."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák játékos Sopronban

A nemzetközi átigazolási időszak lejárta előtt két nappal osztrák középpályással erősített az FC… Tovább olvasom