Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Lassan ébredezik Saron a mesterséges kómából

Izraelben Ariel Saron orvosai továbbra is azon dolgoznak, hogy a kormányfő felébredjen a mesterséges kómából. A doktorok fokozatosan csökkentik az altatók mennyiségét. Saron az este fájdalomingerre kissé megmozdította a jobb karját és a jobb lábát.
Az izraeli rádió hétfő este arról számolt be, hogy az erőfeszítések jegyében az orvosok fokozatosan tovább csökkentik az altatók mennyiségét. A rádió megerősítette, hogy Saron fájdalomingerre kissé megmozdította a jobb karját és a jobb lábát, ami az agyvérzésből való felépülés fontos jele. A miniszterelnök önállóan lélegezik, ennek ellenére továbbra is lélegeztető gépen tartották A rádió idézte Slómó Mor-Jószéf professzort, a kórház igazgatóját is, aki kedvező jelnek nevezte, hogy a kormányfő vérnyomása a fájdalominger hatására emelkedni kezdett, azt azonban még nem tudni, hogy a miniszterelnök agya milyen károsodást szenvedett. Erre további tesztekre és mindenekelőtt időre van szükség.

A kormányfőt megműtő Felix Umanszkij idegsebész professzor azt reméli, hogy az altatók további csökkentésével Saron erősebben reagál majd a fájdalomingerre, így a szemét is kinyitja majd. Az idegsebész kiemelte: a mozdulatok egyértelműen a fájdalomingerre adott jelek voltak, nem pedig reflexek. Az orvosok egyetértettek abban, hogy a 77 éves miniszterelnök állapota stabil, de továbbra is válságos.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év elejétől alkalmazható az ekho

A január 1-jétől szerzett bevételekre, az ezekkel összefüggő kötelezettségekre már alkalmazható az… Tovább olvasom