Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Lassan a végéhez közeledik a tiszai árvíz

Lassan a végéhez közeledik a február végi felmelegedéssel kezdődött tiszai árvíz, amit később a hóolvadásból és esőkből keletkező újabb áradások követtek - tájékoztatott Dobi László, a terület vízügyi igazgatóságának vezetője.
Az elmúlt napokban az apadás az Alsó-Tiszán némiképp felgyorsult, a vízszint napi 20-30 centimétert csökken, hétfőn délben Szegednél 757, Csongrádnál 723 centimétert mértek - közölte az igazgató. A Duna a korábbiakhoz képest kissé gyorsabban apad a Tisza torkolata körül, már nem olyan magas, mint áprilisban volt, így nem akadályozza a víztömeg levonulását. A folyó Csongrád megyei szakaszán azonban a víz még jó ideig a hullámtéren marad, a Tisza valószínűleg csak a jövő héten fog visszahúzódni mederébe.

Dobi László tájékoztatása szerint az idei árvízi védekezés eddigi összesített költsége az igazgatóság területén a becslések szerint mintegy 3,3 milliárd forint volt. A belvízzel elöntött terület nagysága még mindig 14 ezer hektár, a főcsatornákon a vízelvezetés folyamatos, a napi átemelt vízmennyiség köze egymillió köbméter. A belvízi védekezés eddigi összesített költsége az ATIKÖVIZIG-nél mintegy 500 millió forint - mondta az igazgató.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két keréken a Szigetközben

Kétmilliárd forintra pályázhatnak idén a Duna és a Tisza menti kerékpárút kiépítésére az… Tovább olvasom