Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Las Bandidas

Sara, a gazdag bankár lánya és Maria, a szegény farmercsalád sarja között nem is lehetne nagyobb a társadalmi szakadék, ám erőik egyesítésére kényszerülnek, amikor előbukkan Tyler Jackson, a New York-i Hitelbank képviselője.
rendező: Joachim Roenning, Espen Sandberg

forgatókönyvíró: Luc Besson, Robert Mark Kamen
zeneszerző: Eric Serra
operatőr: Thierry Arbogast
producer: Luc Besson, Ariel Zeitoun, Jean-Michel Lacor
vágó: Frédéric Thoraval

szereplő(k):
Penélope Cruz (Maria Alvarez)
Salma Hayek (Sara Sandoval)
Steve Zahn (Quentin Cooke)
Dwight Yoakam (Tyler Jackson)
Denis Arndt (Ashe)
Audra Blaser (Clarissa)
Sam Shepard (Bill Buck)
Humberto Elizondo

A film sztorija

1880 Mexikó. A Vadnyugat farkastörvényei utolérték Mexikót is. Sara, a gazdag bankár lánya és Maria, a szegény farmercsalád sarja között nem is lehetne nagyobb a társadalmi szakadék, ám erőik egyesítésére kényszerülnek, amikor előbukkan Tyler Jackson, a New York-i Hitelbank képviselője. A könyörtelen banktisztviselő egy csapásra tönkreteszi mindkét lány családját, amikor jogtalanul elveszi tőlük a földjeiket, hogy azokra amerikai vasútvonal épülhessen majd.

Sara és Maria elhatározzák, hogy megbosszulják a családjaikat ért sérelmet, sőt gátat állítanak a mexikói parasztok kizsákmányolása elé is. Bankrablókká válnak, és a Hitelbank valamennyi helyi fiókját kirámolják.

Quentint, a fiatal rendőrnyomozót rendelik ki a helyszínre, hogy vizsgálja ki az ügyet és kerítse kézre az elkövetőket, ám a fiatal nők pillanatok alatt megnyerik az ügyüknek. Hamarosan Jackson is kénytelen megtanulni és félni e két lány nevét, akiket immár országszerte csak úgy hívnak: "Bandidas".

A történelem számos törvényen kívülit tart számon - az igen impozáns konkurenciának most két szoknyásnak kell megfelelnie. A film a western- és akciófilmek unalomig ismert helyzeteit állítja pellengérre.
www.port.hu

Kritikák

Port.hu - sam

"A film tehát mondhatni tökéletes, belekötni nehezen lehet és talán épp ez a baj. Luc Besson, mint forgatókönyvíró jegyzi a filmet, és talán épp ezért semmi eredetiség nincs benne. Bár a mester olyan filmeket tett le az asztalra, mint A nagy kékség, vagy a Milla Jovovich-ból kiszekírozott Jeanne d'Arc, az utóbbi időben nem strapálja igazán magát. Belefásulva az amerikai álomba a tökéletességet hajszolja, semmit sem törődve azzal, hogy a film talán megújulásra vár, nem az unalomig ismételt és
ismert új hollywood technikáira. Ennek ellenére nem ez az a film, amin el kéne verni a port."
A teljes cikk

mozinet.hu - Tóth Barnabás

"A történet semmilyen érdekes vagy váratlan fordulatot nem rejt, Besson talán húsz éve nem írt (vagy íratott) egyetlen olyan könyvet sem, amely ne a hollywoodi kaptafára menne. Ennek ellenére meglepően sok dolgot lehet szeretni a filmben, és ez az elviselhetőnél eggyel jobb kategóriába emeli a még mindig csak szigorúan haverrel vagy párral, popcornnal és hétvégi vásárlás közben ajánlott maszlagot."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltik Kubában élő szeretteiket

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom