Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Lakásbérlet állami támogatással

Amennyiben a kormány elfogadja a nemzeti lakásprogramot, a jövő év elejétől már a magántulajdonban lévő lakások is bérbe adhatóak lesznek úgy, hogy a bérlő állami támogatást vehet igénybe - írja a Magyar Hírlap.

Csabai Lászlóné lakásügyi kormánymegbízott elmondása szerint az általa szorgalmazott program célja az, hogy a paci lakbért megfizetni nem tudó családok állami támogatásban részesüljenek akkor is, ha magántulajdonban lévő lakást bérelnek. Elfogadható piaci lakbérnek a debreceni példát említette meg a kormánymegbízott: ott az önkormányzati lakásokat 1000-1200 forintér adják bérbe - havonta négyzetméterenként - viszont a megfizethető mérték 600 forint körül van.

A különbözetre a jövő év elejétől ad támogatást az állam, amely nem lesz automatikus, mértéke pedig a család rászorultságától függ majd. A rászorultság mértékének megállapítása a helyi önkormányzatok hatáskörébe fog tartozni. Azt a hírt, hogy az állam csökkentené a lakáshitelek támogatását, nem erősítette meg a napilapnak nyilatkozó Csabai Lászlóné, azt viszont leszögezte, hogy az állam rögzíteni fogja a hitelfelvevők által fizetendő kamatot, így a piaci viszonyok változásától függ, hogy nő vagy éppenséggel csökken az állami támogatás.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar filmsiker Brüsszelben

A brüsszeli Európai Filmfesztivál nagydíját, az Írisz-díjat nyerte el Mundruczó Kornél "Szép napok"… Tovább olvasom