Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Laboratóriumot avattak a faipari karon

Egy szakipari cég és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara közös beruházásában, huszonötmillió forintos költséggel új laboratóriumot hoztak létre a kar gépészeti intézetében.
A faipari mérnöki kar gépészeti intézete egy szakipari kft. támogatásával korszerű mechatronikai laboratóriummal gazdagodott. Mindez a pneumatikai, az elektromos hajtástechnikai ismeretek megszerzéséhez szükséges gyakorlati oktatást segíti elő. A berendezésekkel szponzoráló cég ügyvezetője, Szövényi-Lux Márton és a gépészeti intézet leendő igazgatója, dr. Varga Mihály lapunk érdeklődésére elmondták: a hidraulikai, a szervorendszerek, illetve a terepi buszrendszerek oktatásához szükséges eszközök beszerzésével a laboratórium továbbfejlesztése napirenden van. Ezt egyrészt saját erőből, pályázatokból, másrészt olyan cégek szakképzési hozzájárulásából szeretnék elérni, amely vállalkozásoknak tanfolyamokat, továbbképzéseket is biztosítanának.
A laboratórium tegnapi átadási ünnepségén dr. Faragó Sándor, az egyetem rektora mérföldkőnek nevezte a külső támogatottságú beruházás megvalósítását a faipari mérnöki kar oktatásában, továbbképzésében és kutatásában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz szanyi gól

Tovább olvasom