Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Kutatás a fogamzásgátlási szokásokról

Magyarországon a párkapcsolatok háromnegyedében a nőkre hárul a fogamzásgátlás.

Tény, hogy a női fogamzásgátlók eszköztára sokkal gazdagabb, mint a férfiaké. A választáshoz legtöbben nőgyógyászuk segítségét kérik, s az orvos javaslata alapján döntenek a legideálisabb védekezési módszerről. Ma már a magyar hölgyeknél is megfigyelhető a világ sok részén tapasztalható tendencia, miszerint szívesen kipróbálnak modernebb, kevesebb odafigyelést igénylő, ezáltal nagyobb szabadságot nyújtó fogamzásgátló eszközöket.

A Presolution Kommunikáció, az Astarte Alapítvány és a GfK Hungária Piackutató Kft. átfogó, a nők fogamzásgátlási szokásaival foglalkozó felmérése több mint ezer hölgy válaszait dolgozza fel.
A válaszadók 28%-a 21–25 év közötti, 27–27%-uk pedig 26–30 és 31–40 év közötti nő. A kitöltők háromnegyede tartós kapcsolatban él, ebből 38% férjezett, 27% hosszabb ideje jár valakivel, 19% élettársi kapcsolatban él.

Aktív a magyar nők szexuális élete

Majdnem minden második nő hetente két-három alkalommal él szexuális életet. 20% ennél többször, heti 4–5 alkalommal vagy akár naponta is ágyba bújik kedvesével. Vannak persze kevésbé aktív párok is, (34%) akik havonta néhány alkalommal szeretkeznek vagy még ennél is ritkábban. A felmérés eredményei tehát azt igazolják, hogy szinte minden nőnek – társával együtt – gondolnia kell a fogamzásgátlásra.
Minden második nő elégedetlen jelenlegi fogamzásgátló módszerével, csupán a válaszadók fele tartja teljesen biztonságosnak a jelenleg alkalmazott védekezési formát.

Az életkor nem jelent gátat

A kutatásban részt vevők negyede szívesen próbálkozna új fogamzásgátlási módszerekkel. Egy részük nem tartja megbízhatónak jelenlegi módszerét, mások egyszerűen kíváncsiak a modern fogamzásgátlás általuk még nem ismert lehetőségeire. A felmérés adatai szerint a 30 év feletti korosztály teljesen nyitott az újdonságokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélsesedik az itthoni internet felhasználás

Ma még főleg az érettségivel, illetve egyetemi végzettséggel rendelkezők használják otthonukban az… Tovább olvasom