Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Közös építőipari lobbi

Az építőiparban dolgozók megyénkbeli érdekképviselete tavalyi sikerei közé sorolhatja, hogy szakembereitől munkaadók is segítségét kértek.
Az Építő-, Fa- és Építőanyagipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (Éfédoszsz) megyénkbeli évértékelő ülésén, a szervezet országos elnöke, Csorvási József beszélt a foglalkoztatottak helyzetéről, mely az elmúlt időszakban nem igazán változott. Az ágazatban dolgozók anyagi elismerése az országos átlagtól 30 százalékkal elmarad, pedig munkájuk fokozottan veszélyes. Egyre gyakoribbak a sérülést okozó építőipari balesetek. Az elnök úgy véli, a cégek tulajdonosai a munkakörülmények megteremtésekor spórolnak, az érdekvédők viszont e téren változásokat akarnak kiharcolni. A tavaly létrehozott ágazaton belüli párbeszédbizottság idei ülésein erről akarnak tárgyalni a munkaadói oldallal.
Térségünkben tavaly nem lett több tagja az Éfédoszsz-nak, de Muzsai László megyei titkár azt is eredménynek tartja, hogy a szakszervezet megőrizte jelenlétét a nagyobb vállalkozásoknál és javította az érdekvédelem lehetőségeit. Az egyeztetési fórumok kihasználására az egyik legjobb példát tavaly egy mosonmagyaróvári cég esete adta. Az építőipari vállalkozás vezetői, tulajdonosai ugyanis segítséget kértek a munkásszervezet szakembereitől annak érdekében, hogy megbízójuk az elkészült kivitelezés ellenértékét kifizesse. Az egyébként ellentétes oldalon állók azért lobbiztak együtt, mert közös érdekük volt, hogy ne kerüljön veszélybe a cég léte, az ott dolgozó mintegy kétszáz alkalmazott állása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Microsoft az interneten is árul

A Microsoft bejelentette, hogy az interneten keresztül is árulni fogja a… Tovább olvasom