Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Közmunkások

az erdőgazdaságnál

Öt hónapra ötvenkét munkanélkülit foglalkoztat mától a Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. A közmunkásokkal szerződést kötnek, s aki jól teljesít, akár biztos álláshoz és jövedelemhez is juthat.
A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsának pályázatán 13,5 millió forintot nyert el a soproni székhelyű Tanulmányi Erdőgazdaság Rt. (TAEG Rt.). Az ÁPV Rt. 9,2 millióval támogatja a régió munkanélkülieit segítő program létrejöttét, amelyhez a részvénytársaság további 5,7 millió forint önrészt vállalt. Így 28,4 millió forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy öt hónapon át 52 munkakereső számára nyíljon lehetőség a további boldoguláshoz. Jól jár a társaság is, hiszen így olcsóbb munkaerőhöz jut, mintha alvállalkozókkal végeztetné el az idénymunkát.
– A közmunkaprogramnak van némi előzménye társaságunknál, hiszen tavaly a soproni önkormányzattal kötött megállapodás keretében négy hónapon át 14 személynek biztosítottunk munkát. Idén a pályázatnak köszönhetően közel 30 milliót költünk majd a munkanélküliek foglalkoztatására – árulta el Vörös Attila, a TAEG Rt. erdőgazdálkodási igazgatója. Ám valószínűleg ennél is többe kerül majd a program, hiszen a pályázati összegek csak bérre és közteherre fordíthatók, a munkások szállításának, az eszközeiknek, a munkaruháknak, az orvosi vizsgálatoknak és persze az irányításnak a költségeit a társaságnak kell állnia.
A ma kezdő munkásokat Sopronból, Ivánból, Fertőrákosról és Ágfalváról verbuválták. Feladatuk többek között a vágástakarítás, az erdősítések során a talajelőkészítés, a csemeteültetés lesz. Hárman a csemetekertben dolgozhatnak majd. Keresetük a pályázati kiírásnak megfelelően a minimálbér, azaz havi 62.500 forint lesz. A TAEG Rt. vállalta, hogy a közmunkások tíz százalékát tovább foglalkoztatja, tehát aki jól végzi a feladatát, akár határozatlan idejű munkaszerződést is kaphat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kővel hajították be Tőkés László ablakát

Tenyér nagyságú betondarabbal betörték Tőkés László királyhágómelléki református püspök… Tovább olvasom