Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Kozmetikai trend 2005-re

Fényes és színes az idei sminktrend. A fő szabály: mindig figyelembe kell venni az arc adottságait.
Fényes, könnyű  és színes az idei sminktrend, amint azt a február 26-27-iki, a Budapest Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő Divatfórumon is megtapasztalhatják majd a látogatók. 

Vége az "aszfalt" korszaknak: az alapozó legyen könnyű és átlátszó - hangzott le a Stella Rt.-nek a kiállítást beharangozó sajtótájékoztatóján. Az alapozás lehet fényes és matt is - kinek, mikor, mi áll jól - de a nyár "elbírja" a fényes arcot is, amely azonban soha nem lehet zsíros hatású. 

Ami a szemet illeti, nem divat az erős vonalvezetés, a nagyon feltűnő kontúrozás. Inkább a színek dominálnak - a hippi retro stílus jegyében a narancs és a türkiz - könnyedén a szemhéjra feltéve. A sminkek finomak, sejtelmesek, kiemelik a szemet. A csillogás a hippi időket idézi. A púder nyáron nem annyira divat.  

Bár a trend szerint a szempilla nem hangsúlyos, ennek némileg   ellentmond, hogy esti alkalmakkor nemcsak a manökenek és színésznők   viselnek újabban szálanként felerősített műszempillát, hanem "civilek" is. A fekete vízálló szemspirál mindenesetre elmaradhatatlan. 

Rózsaszín minden mennyiségben: ez az arcon és szájszínt illetően is dominál. A járomcsont is csillog, és a szájfényre még plusz fény is kerülhet, elsősorban az ajak közepére.
  
A fő szabály azonban, hogy mindig figyelembe kell venni az arc  adottságait. A kis szemet általában praktikus hangsúlyozni, a túl nagy szájat viszont tilos nagyon erős, úgynevezett tetoválós, fémrészecskés rúzzsal átkenni, mert eltereli a figyelmet a szemről.  

A széles arc- vagy állcsontot inkább sötétebben alapozzuk, a túl széles orr esetében is ajánlatos a világosabb és a sötétebb alapozó púderek variálása, az ideálisabb orrforma elérése érdekében. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bábszínházi premier: Hófehérke és hét manó

A győri Vaskakas Bábszínház a Grimm testvérek klasszikusához nyúlt hozzá, hogy belőle élvezetes, a hagyományokhoz ragaszkodó, de mégis modern mesét állítson színpadra. A szándék nemes volt, és majdnem teljes siker koronázta. Az előadás nem tesz hozzá sokat az eredeti meséhez, és nem is vesz el belőle, ezért utána van miről beszélgetni a lurkókkal. Tovább olvasom