Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Közgazdászok kaptak diplomát

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Karának tanácsülésén tegnap hetvenkét végzős nappalis és hat levelezős közgazdászhallgató vehette át diplomáját dr. Faragó Sándortól, az intézmény rektorától. Nyolcan doktori PhD-t szereztek, és kiosztottak különböző dicséreteket, címeket is.
Diplomaosztó nyilvános kari tanácsülését tartotta tegnap a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kara a Liszt-központban. A legfiatalabb, tizenegy éve önállóan működő kar immár hatodik alkalommal rendezett diplomaosztó ünnepséget. – Felemelő érzés, hogy ismét itt lehetünk és gratulálhatunk a végzőseinknek, akik kitartásról, elszántságról tanúbizonyságot téve teljesítették a követelményeket – mondta el dr. Faragó Sándor rektor, majd hozzátette, bízik abban, hogy a végzősök a problémákkal küzdő magyar gazdaság „döcögő szekerét” újból a helyes útra tudják majd állítani. A rektor ugyanakkor megköszönte a közgazdászoknak az évszázados selmeci hagyományok ápolását és az azokhoz való hűséget.
– Különleges erő, a hagyományok kötik össze a távozókat, nem csak egymással, de az intézménnyel, a karral és Sopron városával is – tette hozzá dr. Székely Csaba dékán. – Nem könnyű azonban azok helyzete, akik most elhagyják az intézményt, hiszen ahogy a tanárok, jogászok, ők is kénytelenek szembesülni a szakterületükön létező nagy konkurenciával. De bízunk abban, hogy a csüggedés helyett további kitartó munkával meg tudják állni helyüket a hivatásukban.
A diplomaosztó ünnepségen kitüntetések, címek, hallgatói kitüntetések és doktori oklevelek átadására is sor került. A Magyar Felsőoktatásért emlékplakettet vette át dr. Tóth Attiláné egyetemi docens. Címzetes egyetemi docensi címet Zónáné Czunyi Anikó okleveles közgazdász, a Bábolna Zrt. megbízott vezérigazgatója kapott. A Nyugat-Magyarországi Egyetem kiváló dolgozója kitüntetésben Molnár Gyöngyi kontírozó könyvelő részesült. A kar alapítása érdekében kifejtett tevékenységéért felajánlott emlékoklevelet szintén tegnap adták át dr. Winkler András rektorhelyettesnek, valamint dr. Láng Miklós és dr. Herczeg János egyetemi tanároknak. A végzős hallgatók közül rektori dicséretben Mészáros Ágnes és Must Katalin, továbbá Kovács László, Müll Anita, Takács Eszter, Vereskuti Bálint, a kar munkatársai részesültek. Kiváló hallgató emlékérmet Bartakovics Gábor és Horváth Péter vehetett át. Dékáni dicséretben Kámán Noémi , Maráczi Rea, Szakály Tamás munkatársak, valamint Fülöp Katalin, Katona Judit, Kelemen Gertrúd, Liska Szilárd és Lukács Amarilla hallgatók részesültek.
Az egyetemen folyó doktori képzés keretében nyolc hallgató PhD címben részesült, ők fogadalomtétel után avattattak doktorrá, majd a végzős közgazdászhallgatók nevében Pete Gábor kötötte fel a díszszalagot a kar zászlajára.

Százan vizsgáztak

A közgazdaság-tudományi kar záróvizsga-bizottsága előtt száz nappali tagozatos hallgató tett eredményes záróvizsgát. Ebből egy hallgató kitüntetéssel, tizenkilenc kiváló minősítéssel szerezte meg oklevelét. A vizsgázók közül hetvenketten feleltek meg a nyelvismereti követelményeknek, ennyi hallgató számára adták át tegnap a diplomát. A levelezős hallgatók közül további hat hallgató vehette kézhez az oklevelet tegnap.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó pont a motivációs levél

Tovább olvasom