Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Kövér László nem igazolta a szocialista és az LMP-s képviselők távol maradását

Az Országgyűlés elnöke nem fogadta el az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének igazolását arról, hogy képviselőcsoportjuk tagjai igazoltan maradtak távol az alkotmányozás időszakában a parlamenti szavazásoktól. Kövér László az MTI-nek az ügy kapcsán hétfőn úgy nyilatkozott: nem dönthetett másként, mert a két frakció deklaratívan mondta fel a munkát ebben az időszakban.

A Nol.hu írt arról, hogy a Kövér László csökkentette az "igazolatlan hiányzások" miatt az MSZP parlamenti frakciójában ülő képviselők fizetését azzal, hogy nem jegyezte ellen a fizetési papírjaikat. Megkeresték az alkotmányozás folyamatából szintén kimaradt Lehet Más a Politika képviselőit is, akik a lapnak egyelőre nem tudták pontosan megmondani, hogy kiknek csökkenthették a fizetését, hiszen az erről szóló kimutatásokat még csak most vették át.

Az MTI a hír kapcsán kérdezte a házelnököt, aki azt mondta, hogy az említett időszakra vonatkozó frakcióvezetői igazolásokat nem írta alá.
Kövér László szerint az szorult volna magyarázatra, ha nem így dönt. "Annak örülök, hogy a hírek szerint a szocialisták jogilag értik a problémát, ez az ő esetükben már fontos előrelépés" - fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve:"a magyar demokrácia és a magyar demokratikus szocializmus megszületése az a pillanat lesz, amikor erkölcsi értelemben is értik, hogy amit csinálnak, az elfogadhatatlan".

Ha a képviselők a szavazások egy részéről hiányoznak, akkor az Országgyűlés belső rendje szerint le lehet vonni a juttatásukból - mondta hétfőn az MTI-nek Schiffer András. A frakcióvezető arra reagált, hogy az Országgyűlés elnöke nem fogadta el az MSZP és az LMP frakcióvezetőjének közlését arról, hogy képviselőcsoportjuk tagjai igazoltan maradtak távol az alkotmányozás időszakában a parlamenti szavazásoktól.

Ennek nyomán több ellenzéki képviselő, így LMP-s politikusok sem kapták meg a teljes juttatásukat.

Schiffer András az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, frakciójuk képviselői áprilisban valóban távolmaradtak a szavazások egy jelentős részéről, mert a párt nem vett részt az alkotmányozási folyamatban, így az új alaptörvénnyel kapcsolatos voksolásokon sem. Szavai szerint tisztában voltak azzal, hogy ez a lépésük akár ilyen következményekkel is járhat.

A politikus - mint mondta - egyedül azt találja furcsának, hogy az elmúlt három hétben a házvezetés erről a lépésről nem szólt nekik, így a sajtóból, illetve az Országgyűlés Hivatalának bérszámfejtésből értesültek a levonásról. Fölöslegesnek tartom, hogy ebből az esetből ilyen cirkuszt csináljanak - jegyezte meg ugyanakkor.

Olvasóink írták

 • 13. gjozsi88 2011. június 04. 12:42
  „pancser!
  Most már nem pofátlan a korábban általuk felvett olyan pénz, amiért nem dolgoztak meg?????
  Simán belefér a visszamenőleges hatály erre a pofátlanságra is!!!!!”
 • 12. pancser 2011. május 31. 12:00
  „Ráfáztak!”
 • 11. Jerry 2011. május 31. 09:37
  „Na akor most itt a lehetőség bizonyítani, hogy a fidesza népakaratot képviseli.Tessék csak szépen visszamenőleg, ebben nagy gyakorlatuk van,a fidesz frakciótól a 8 évi pénzt visszavonni,mikor nem voltak bent a szavazásokon.A nép ugyanis a 2/3-al arra hatalmazta fel őket, hogy betartsák a törvényeket, még azokat is,amiket maguk hoznak.Olyan törvényre,ami ugye ugy szól, hogy csak a fidesz tagra vonatkozik,/béremelés/ vagy csak a fideszen kivülikre /bérelvonás/ megalkotására a fülkeforradalmárok nem adtak felhatalmazást.Amennyiben tévednék, kérem a narancsos szavazókat, javitsanak ki.Ha mégis ugy történt, ne csodálkozzunk, ha kis hazánkat Európa közepe helyett jövöre a téképeken Afrika sötétebb részén fogják feltüntetni.”
 • 10. machers 2011. május 30. 20:19
  „9. fehérMagyar 2011.05.30. 19:42
  Igazán korrekt az lett volna, ha maguktól mondanak le róla! Viktorral az élen. Ha már egyszer annyira becsületesek!”
 • 9. fehérMagyar 2011. május 30. 19:42
  „meg lett volna a lehetőség a szociknak is,hogy elvegyék a fityisz képviselők pénzét be nem járásért.”
 • 8. Olajos 2011. május 30. 18:30
  „Kövér, Kövér!!! Azt a képmutató rusnya fejeteket hát! Ti aztán nem hiányoztatok sohasem igaz? Végül is, mi az a néhány 100 nap...”
 • 7. machers 2011. május 30. 17:40
  „6. gjozsi88 2011.05.30. 17:36
  Tartok tőle, hogy Lázár elvtárs fia ezt a kérdést, a szokásos pofátlanságával, nagyvonalúan átlépi.”
 • 6. gjozsi88 2011. május 30. 17:36
  „Hát akkor Orbán Viktor aki a sokat szidott 8 évben szinte csak pillanatokig vett részt, milyen igazolás alapján vette fel a tisztelet diját?
  Netán az is a szocik büne volt, a pofátlan kifizetés?
  Remélem a pofátlan kifizetések visszaszerzését a Viktorral szemben is kezdeményezni fogja Lázár elvtárs!!!!!”
 • 5. machers 2011. május 30. 17:22
  „"magyar demokratikus szocializmus megszületése"
  Na, az megint szép lesz!”
 • 4. dorombolok 2011. május 30. 17:10
  „Kövéréknek is lenne mit visszafizetni.”
 • 3. Eva- 2011. május 30. 16:46
  „2-höz

  mert te még keresel etikus vonásokat?
  mióta nyuggerek léteznek körülöttünk
  mióta visszamenőlegesen törvénykeznek
  mióta vonalkódos kormánylevelet kapunk
  mióta Orbán koncertezik Obamával való találkozó helyet
  stb”
 • 2. Primax 2011. május 30. 13:03
  „" A Nol.hu írt arról, hogy a Kövér László csökkentette az "igazolatlan hiányzások" miatt az MSZP parlamenti frakciójában ülő képviselők fizetését azzal, hogy nem jegyezte ellen a fizetési papírjaikat."
  Ezzel - tulajdonképpen - egyet is lehet(ne) érteni.
  De :
  A FIDESZ - is - kollektíve vonulgatott ki "Gyurcsány ellen" alig pár éve.
  Mivel a mai kormány oly mérhetetlenül bölcs és igazságos, hogy akár "visszafelé" is tud törvénykezni, most itt a remek alkalom, hogy megbüntessék saját magukat is.
  Mert így lenne illendő.
  És etikus.”
 • 1. Madarász 2011. május 30. 12:41
  „Én meg szeretném látni az előző ciklusbeli igazolásokat a fidesz frakció képviselőinek a távol maradásáról. Szerintem ők sosem voltak szinte ott...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékezés Mádl Ferencre - Professzorok Batthyány Köre: a volt államfő min

A Professzorok Batthyány Köre is gyászolja a vasárnap elhunyt Mádl Ferenc volt köztársasági… Tovább olvasom