Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kövér anyáknál több a szülési rendellenesség

A kövér anyáknál valamivel magasabb a kockázata annak, hogy az újszülött rendellenességgel jön a világra, derül ki egy átfogó amerikai tanulmányból.

Összességében ugyan a szülési rendellenességek kockázatának abszolút növekedése csekély. De ezen belül csaknem kétszer gyakoribbak a gerinccsatorna defektusai, és több mint kétszer több a nyitott gerinc, ha az anya kövér. A kövér anyáknál kicsit gyakrabban előforduló egyéb szülési rendellenességek között olyanok vannak, mint a nyúlajak, a farkastorok, a vízfejűség és a végtaghiány.

Ezzel szemben kövér anyák esetében lényegesen ritkább az embrionális hasfali fejlődési rendelleneség. Az Egyesült Államokban a szülések csaknem 3 százalékánál van valamilyen szervi rendellenesség (0,68 százalékában a gerinccsatorna defektusa, 2,25 százalékában súlyos szívanomáliák). Az Egyesült Államokban egy 2004-es adat szerint a 15 éven felüli lányok és nők egyharmada kövér. A tanulmány a Journal of the American Medical Association (JAMA) orvosi szaklap február 11-i számában jelent meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány bojkottálja a Magyar Hírlapot, a lap tüntet

Állami intézmény nem fizethet elő a Magyar Hírlapra, és az állami vállalatok nem hirdethetnek Széles… Tovább olvasom