Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Kovácsné Németh Eszter

Kovácsné Németh Eszter, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola tanítója szerint a diák, a szülő és a tanár közt a legerősebb összekötő kapocs a szeretet.

Kategória: általános iskolai tanító

Név: Kovácsné Németh Eszter
Fenyő Téri Általános Iskola, Sopron

Kovácsné Németh Eszter, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola második osztályos tanítója szerint a diák, a szülő és a tanár közt a legerősebb összekötő kapocs a szeretet.

„A szeretet szempontjából az számít, hogy az ember hisz saját szeretetében, a képességben, hogy saját szeretetet tud ébreszteni másokban" – vallja Kovácsné Németh Eszter, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola német szakos tanára. Pályaválasztására már a szülők személyes odaadása, hivatásszeretete is döntő hatással volt, ugyanis az édesanya óvónőként, míg az édesapa egyetemi professzorként ment nyugdíjba.

– Mindig vonzott, hogy különböző korosztályokkal is foglalkozzam.
Ez meg is valósult, de szíve a mai napig az alsó tagozatos kisdiákokhoz húz. A nemzetiségi osztályokban is fontosnak tartja a kultúra ápolását. Német színjátszó kört vezet, ahol is a diákok a korosztályuknak megfelelő darabokat mutatnak be. Nyaranta nyelvi tábort szervez, itt a környék német hagyományaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A második év végére elérte, hogy a sok kis egyedből valódi osztályközösség lett. Rendszeresen szervezett tanórán kívüli programjai csak erősítik a gyermekekkel és a szülőkkel való jó kapcsolatát. Az iskola német nemzetiségi nyelvoktatásának és a kétnyelvű oktatásnak egyik fő mozgatórugója. Városi, megyei, sőt, országos versenyeken ért el több tanítványa már dobogós helyezést. Ugyanakkor figyelmet fordít a tanulók felzárkóztatására is. A német nemzetiségi iskolák körében megrendezésre kerülő vers- és prózamondó verseny elindítója, évek óta az iskolában megrendezésre kerülő megyei verseny főszervezője. Sokat tesz az iskola külföldi kapcsolataiért is. Munkáját az igényesség jellemzi. Mindig törekszik az önképzésre, a hagyományok lelkes őrzése mellett rendszeresen figyelemmel kíséri az újdonságokat, pályázatok írásával is segíti az iskola programjainak megvalósítását.

Nem könnyű a mai kisgyerekeknek eligazodni a világban, megtalálni a helyes utat. A tanárnőnek szerencséje van, hogy ebben a munkában lelkes, segítőkész szülőkre támaszkodhat. A gyermek érdekében a szülőkkel együtt végzett nevelőmunka idővel meghozza a várt eredményt. A legerősebb kapocs, ami összeköt bennünket, a szeretet.
Kovácsné Németh Eszter, a soproni Fenyő Téri Általános Iskola második osztályos tanára: – Egymás tisztelete, az egymásra figyelés, a segítőkészség és a közösen végzett munka öröme a nevelő hajtóereje. A tanóra sokszor kevés eme feladatok végrehajtására. Az iskolán kívül eltöltött közös programok, a kirándulások, a játszóházak, a fellépések a legnagyszerűbb alkalmak, hogy igazi közösséggé váljunk.

Vélemény:

Wangler Bettina: – Nagyon szeretem Eszter nénit, mert ha bármi történik velünk, azonnal segít nekünk.

Nagy Vanda:
– Mindannyian élvezzük az óráit, mert olyan érdekesen magyarázza el a tananyagot.

Kránitz Anna: – Sokat járunk kirándulni, legutóbb Kőszegen jártunk, ahol nagyon jól éreztük magunkat, annak ellenére is, hogy esett az eső.

Ajánló: Az osztály szülői munkaközösségének felkérésére Nagyné S. Andrea, Wanglerné S. Katalin és Kránitzné Galambosi Mária ajánlotta Kovácsné Németh Esztert: – Fiatalsága ellenére az ő keze alól már többosztálynyi diák került ki, sokan most is visszajárnak hozzá a szünetekben. Nagy szeretettel vette körül az újonnan érkező kis elsősöket, mindenkihez volt egy kedves szava, mosolya. Azóta bármely apró problémával fordulnak hozzá a gyerekek, komolyan veszi őket és segít megtalálni a megoldást. Szülőként ugyanígy fordulhatunk hozzá bizalommal, hiszen csak összefogással tudjuk gyermekeinket a jó irányba terelni.

Igazgató: Barilichné Tóth Rita, a Fenyő Téri Általános Iskola igazgatója: – Meggyőződésem, hogy Eszter egy „igazi, vérbeli" pedagógus személyiség. Ezt nemcsak mint igazgatója, kollégája, hanem két gyermek – volt diákjai – szülőjeként is mondhatom. Kiemelkedő aktivitása, fáradhatatlan lelkesedése, sokoldalúsága mindig elismerésre késztet. Szakmai tevékenysége mind a pedagógusok, mind a szülők körében is elismert. Az iskola német munkaközösség-vezetőjeként irányítja, koordinálja és segíti ezt a sokrétű, nem könnyű feladatot. Eszter iskolánk meghatározó tagja, akire mindig lehet számítani.

Kedves Olvasónk!
Ha Ön is úgy gondolja, hogy bármelyik jelöltet szívesen támogatná  szavazatával illetve jelölné valamelyik kategóriába, akkor nem kell mást tennie mint a tanar@kisalfold.hu e-mail címre elküldenie annak a tanárnak a nevét, akire szavazni szeretne (vagy jelölni), és természetesen az Ön nevét és telefonszámát, hogy éresíteni tudjuk ha Önre mosolyog a szerencse. Örömmel vennénk ha szavazatát ill. jelölését röviden néhány sorban megindokolná.

További részletek a kampányról itt >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mórichidán is lesz végre csatorna

Sokévi huzavona után elvégzik a csatornázást Mórichidán.

A Rábaszentmiklóssal és… Tovább olvasom