Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Kovacsics is polgármesterjelölt

Kovacsics Imre személyében a harmadik polgármesterjelölt is bemutatkozott Győrben. A Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója civilként indul, és párttámogatás nélkül is bízik a győzelemben.
Szó szerint a levegőben jelentette be a győri élményfürdő ügyvezető igazgatója, hogy indul az őszi önkormányzati választásokon – polgármesterjelöltként. „A beszállás elkezdődött” – stílszerűen így kezdte előtte sajtótájékoztatóját a péri repülőtéren. Kovacsics mellett senki nem állt (ült), ami egyben válasz arra is, hogy nem párttámogatással, hanem civilként indul.
„ A civil polgármesternek nem a pártdemagógiát kell szajkóznia, a döntésekért önmaga vállalja a felelősséget, s azokat nem a pártjára hárítja. Egyben megkérdezheti azt is, hogy a Győrt képviselő országgyűlési képviselők mit tettek vagy nem tettek le az asztalra a parlamentben” – foglalta össze a fő ideológiáját Kovacsics Imre. A Kisalföld kérdésére, hogy hogyan lehet civil egy olyan jelölt, aki a Fidesz tagja, Kovacsics azt felelte: hétfő óta nem tagja a pártnak. „Egy évvel ezelőtt azért léptem be a Fideszbe, mert a polgármester-jelöltséget a párttagsághoz kötötték. Kiderült azóta, hogy a Fidesz nem engem indít, így bár a jobboldali ideológiával továbbra is egyetértek, de a támadások és a félreértések elkerülése végett felmondtam a tagságomat.”
Kovacsics azt is kijelentette, hogy mostantól minden sajtótájékoztatón egy, a várost érintő problémát s annak megoldását is bemutatja. Kérdésünkre, hogy melyik lesz az első, azt felelte: a győri (önkormányzati tulajdonú) cégekkel kezdi. „Nyilván mindenkit az érdekel, hogyan lehet megkímélni a győri fogyasztókat a bejelentett áremelések negatív hatásaitól – lesz rá válaszom. Én nemcsak Győrért akarok indulni – hisz az csak egy város –, hanem a győri emberekért is.”
Az őt támogatók személyéről egyelőre nem kívánt nyilatkozni, annyit mondott csupán, hogy elsőként még csak magát kívánta bemutatni. A jövőben viszont megismerkedhet a közvélemény is azokkal a győri közéletben ismert és elismert személyekkel, akik lehetőséget látnak benne, a civil jelöltben. Kovacsics végig táblákkal, valamint idézetekkel illusztrálta elképzelését és filozófiáját. Az utolsó, amelyet felmutatott, így szólt: „Aki azt mondta, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos: az biztosan veszített.” „Nem titkolom, a győzelemért indulok, és szerintem civilként van is erre esélyem.”

Névjegy

Kovacsics Imre tíz éve él Győrben, testnevelés és földrajz szakos tanár, emellett masszőri végzettsége van. A győri fürdőt üzemeltető Rába Quelle Kft. ügyvezető igazgatója. A győri sportéletben is ismert: tavaly a női kosárlabdacsapat névadó szponzora volt, idén a férfi kézilabdásokat támogatja. Az előző ciklusban a Pro Urbe színeiben indult képviselőjelöltként, és tagja volt a pénzügyi bizottságnak is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

mozaik

botos siófokon. Az NB II-es Bodajk-Siófok labdarúgócsapatához szerződött Botos Antal, aki korábban… Tovább olvasom